Kupno auta audi a6 diesel 1.9 czy 2.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam zamiar przywiez audi z 1999/00 tdi/i mam pytanko czy moze mi ktos doradzic z jakim silnikiem kupic 1.9czy2.5.ktory jest lepszy chodzi mi o spalanie i wogole czesci itd.zastanawialem sie czy audi a6czy moze passat .i tez niewiem do konca czy to dobry wybor.slyszalem ze zawieszenie to jeden minus tych samochodow na naszych drogach.dzieki za opinie.pozdrawiam

Cytat:
2006-04-24 11:45:07, krzysiu5 pisze:
mam zamiar przywiez audi z 1999/00 tdi/i mam pytanko czy moze mi ktos doradzic z jakim silnikiem kupic 1.9czy2.5.ktory jest lepszy chodzi mi o spalanie i wogole czesci itd.zastanawialem sie czy audi a6czy moze passat .i tez niewiem do konca czy to dobry wybor.slyszalem ze zawieszenie to jeden minus tych samochodow na naszych drogach.dzieki za opinie.pozdrawiam

zdecydowanie 2.5TDI 1.9 moze byc za slaby do tej masy samochodu a 2.5 to takie miniumum male spalanie eleganckie przyspieszenia duza predkosc maksymalna miod malina ja bym bral 2.5 TDI

Jesli kupujesz Audi to lepiej mocniejszy silniczek czyli 2,5 TDI tak jak kolega nizej napisal a jeli kupilbys Passata to powiem szczerze ze starczy Ci 1,9 TDI 130KM , tez ma dobrego Kopa, a co do zawieszenia to slsyzalem ze w Audi A6 sa jakies tam elementy aluminiowe a na nasze drogi to wiadomo, a co do Passata to nie wiem jak zawieszenie, Pozdro

Cześć! Też rozglądam się za takimi autkami. Bardziej co prawda za passatem, ale Audi też się interesuję. Ja osobiście z tego co wyczytałem polecił bym Ci jednostkę 1.9. Wystarczy porównać spalanie tych jednostek do np. różnicy przyśpieszenia. Nie patrzyłem w Audi A6, ale w passacie silnik 1.9 pali dużo mniej jak 2.5, a przyśpiesza do 100 tylko trzy setne sekundy wolniej. Ja będę brał chyba tego 1.9, ale tak jak wspomniał przedmówca ten ze 130 KM. W audi pewnie podobnie. Zresztą sprawdź sobie sam na:
http://www.autocentrum.pl/zuzycie_paliwa/Audi.html
Pozdrawiam! Udanego zakupu!

No ja bym wziol Passata oczywiscie to auto jest w srodku jak limuzyna oczywiscie nowa buda. 1,9 przyspiesenie i jesce czerwone tdi to juz jak przy starcie w samolocie.Wybrał bym VW passat.Ale niepowiem te audi a6 to nowa buda to niepogardze tez jest luksus.Ja na swoim mijscu wybral bym passata.Pozdrawiam