Którędy przewody do światła w suficie MkVII?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko do szanownych, którędy ią przewody do podsufitkowego światła? Chciałbym tam zrobić mały myk, ale nie wiem gdzie mam szukać konkretnie tego co daje sygnał z czujnika otwartych drzwi do żarówy?...
Znalazłem czasowy opóźniacz za 15 PLN uniwersalny i trza go wpiąć ww przewód. A może można to prościej zrobić w takim golasie jak mój ha ha ha

po co uniwersalny kupowałeś skoro można kupić oryginalny za 30-40 peelenów. Taki tylko wpinasz do skrzynki bezpieczników i wszystko hula jak seryjnie.

Odpowiedając na pytanie kable idą wzdłóż słupka po stronie kierowcy.

-Tak jak mowi DarasBB kable leca po lewym slupku.
-Sygnal z krancowki drzwi daje mase.
-Oryginalny przekaznik z opoznieniem mozna na szrocie dostac za grosze i wkladasz go zamiast zworki bez zbednej zabawy.

A czy orginalny ma funkcję - zapalania/gaszenia światła po odpaleniu centrala z pilota?

Ja za oryginalny przekaźnik zapłaciłem na giełdzie 5 zł i wpiąłem tylko zamiast zworki do skrzynki.
Jeśli chodzi o wyłączanie światła to centralny zamek nie ma tu wpływu na nic........tylko zapłon .

Hola chłopaki (i dziewczyny), chcecie powiedzieć że 1.3 Endura EFi z 1997 roku (niemiec) może chulać z takim przekaźnikiem, aby go tylko tam wsadzić?...
No to rewelacja!! Przypomnijcie, to taki żółty z literką R??
Dzieki!!

Cytat:
2005-09-29 08:10:43, DL778 pisze:
Hola chłopaki (i dziewczyny), chcecie powiedzieć że 1.3 Endura EFi z 1997 roku (niemiec) może chulać z takim przekaźnikiem, aby go tylko tam wsadzić?... No to rewelacja!! Przypomnijcie, to taki żółty z literką R?? Dzieki!!

Nie od razu tki chop do przodu. Do tego jest odpowiednia lampka i musim być w skrzynce instalka, która nie zawsze tam jest.
Temat był wałkowany wieeeelllleee razy były też zdjecia i były ogłoszenia o sprzedaży

Tiaaaaaaa, no to zraniłeś mnie, zraniłeś mnie na wskroś!!

pamiętam i napewno poszukam, ale tak niechcący się wątek rozkręcił...
Jest szansa dobrać takie cuś ze starszych fordzin?

Cytat:
2005-09-29 08:18:51, DL778 pisze:
Tiaaaaaaa, no to zraniłeś mnie, zraniłeś mnie na wskroś!! pamiętam i napewno poszukam, ale tak niechcący się wątek rozkręcił... Jest szansa dobrać takie cuś ze starszych fordzin?

wertikal und diagonal. jest możliwość od 86 roku.....np Sierra, Scorpio

Bez kombinacji.....chyba masz lampkę na suficie? Jeżeli masz to wyjmujesz ze skrzynki zworkę a wstawiasz w jej miejsce odpowiedni przekaźnik i basta ! Po kłopocie.....

WIELKIE DZIEKI!!!! Wyszarpałem zworę, wsadziłem żółtka i cyka malinowo!!!! Wprawdzie nie wygasza stopniowo tylko pyk i koniec, ale nie bądźmy drobiazgowi!!
Dzięki

No i widzisz, że dobrze prawiłem
A to tobie chodziło o stopniowe wygaszanie ? Nie ma tak dobrze......to Essie a w Essiem nie ma salony z przyciemniaczem światła .....ciesz się z tego co masz

Nie chce pisac nowego postu. kto ma do sprzedania taki przekaznik??

Poprawka po błędzie!!
Przekaźnik kupiłem na szrocie za 25 PLN, nie powinno być problemu z nabyciem Do tego polecam jeszcze stopniowe wygaszanie za 10 pln z dwoma kabelkami, na allegro znalazłem!! Mówię wam, bajer!! Teściu ma w Focusie i tam fabryczne krócej się gasi!!!!

[ wiadomość edytowana przez: DL778 dnia 2006-04-27 22:18:11 ]

Cytat:
2006-04-27 15:42:20, DL778 pisze:
Przekaźnik widziałem na allegro tutaj a i stopniowe wygaszanie za 10 pln z dwoma kabelkami znalazłem!! Mówię wam, bajer!! Teściu ma w Focusie i tam fabryczne krócej się gasi!!!!

na allegro podaleś link do stopniowej regulacji wycieraczki...to chyba nie jest to samo co przekaźnik do światła prawda ?