Felgi 16" na oponach 205/50 ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam okazję kupić oryginalne fordowskie (z Mondeo) alusy z oponami... tylko właśnie tu jest poblem bo z tego co pamiętam gdy miałem 16stki jeździłem na profilu 45 a tutaj jest 50.
Czy ktoś jeździł Essim na takich gumach przy 16 calowych felgach?
Jeżeli tak to napiszcie czy nic nie obciera itd. itp.

Ja mam takie oponki z tyłu w essim i tarało do momentu zcięcia rantów, teraz juz jest OK. Kwiest też jakie ET ma felgi i jaką szerokość. Ja mam 7,5" ET 30. Co do przodu to jeszcze nie wiem bo felgi poszły do regeneracji. Acha auto stoi na glebie, przy seryjnym zawiasie nie powino być problemu

klik

Miałem kiedyś 16" 7,5" szerokości i ET 35 (typowe fele z Audi 80) i też tarły o ranty, ale to była kwestia felg ich szerokości no i właśnie ET.
Felgi z mondeo są węższe i mniej wystają na boki (szer. 6", et. 40), tym razem ciekawy jestem jak będzie z opnkami i tarciem o nadkola (wg PRZELICZNIKA średnica koła będzie dużo większa).
Senna dzięki za info, bo już wiem że z tyłem nie będzie problemu, ale ciekawe jak z przodem bo jest tam jednak mniej miejsca między nadkolami.

[ wiadomość edytowana przez: Piter dnia 2006-04-26 07:45:06 ]

Przy seryjnym wysokim zawiasie fela 16 szer 7,5 et 35 nie bedzie tarło sprawdzałem na moim essie

Cytat:
2006-04-26 13:05:14, Darek pisze:
Przy seryjnym wysokim zawiasie fela 16 szer 7,5 et 35 nie bedzie tarło sprawdzałem na moim essie

Może w Mondeo nie trze, ale w Essim (u mnie przynajmniej) przy takim ET i szerokości jak napisałeś trze o ranty!
...też sprawdzałem

A ja napisałem sprawdzone na moim essim poprzednio kombi mk5 na seryjnym zawiasie a koła teraz są w mondku.Fakt że stał wysoko i nigdy nie jezdził pod pełnym obciązeniem

Ja wlasnie chce kupic te felgi klik lub te klik
ale nie wiem czy beda pasowaly, sa to R16 na oponkach 205/50 no i nie znam ET.

[ wiadomość edytowana przez: nidecker dnia 2006-04-28 01:12:29 ]

Cytat:
lub te klik

to są moje ET 35