Przekazniki przednich świateł

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i zrobilem

Powiem tak, przeróbke polecam każdemu. Założylem przekażniki do świateł mijania i wymienilem żarówki na Philips Vision Plus. Różnica jest kolosalna. Na oryginalnej instalacji mialem o 0,8 V mniej na złączu żarowki w stosunku do napiecia akumulatora. Przekażniki zastosowalem takie same jakie sa do pierwszego biegu wentylatora chlodnicy (takie małe 16A) a miejsce udalo sie swietnie wygospodarować w skrzynce z przekażnikami w komorze silnika. Dla tych co nie maja kimy w puszcze sa 2 wolne miejsca właśnie na takie małe przekaźniki do kimy. Calość udało sie zrobić w taki sposob ze w sumie nic nie widać że cos bylo kombinowane. Podczas operacji robilem fotki wiec jak je obrobie i opisze to wrzuce na forum. Czas operacji ok. 1,5 h

Pozdrawiam

czekam na foto

Cytat:
2006-05-04 01:54:28, Kolber7 pisze:
czekam na foto

Materiał, który kiedyś opracował AsterixGal
Światła na przekaźniki
Ja trochu go zmodyfikowałem

Cytat:
2006-05-04 08:13:25, kisztan pisze:
Materiał, który kiedyś opracował AsterixGal Światła na przekaźniki Ja trochu go zmodyfikowałem

No w sumie podobnie zrobilem - idea jest ta sama (szkoda ze tego wczesniej nie widzialem zaoszczedzilo by mi to glowkowania) roznica polega na tym ze zastosowalem 2 mniejsze przekazniki po jednym na kazda strone. Ulokwałem je w tym miejscu gdzie autor proponuje ulkowoac przekażnik do dlugich. Mysle ze takie rozwiazanie jest korzystniejsze a do dlugich zastosowac jeden przekaźnik ( w sumie długich sie żadziej używa ).

Korzystniejsze dla kogo? Przecież moznabyło użyć przekaźnika który ma podwójne styki, mniej drutowania
Cytat:
2006-05-05 00:48:26, vitex pisze:
(szkoda ze tego wczesniej nie widzialem zaoszczedzilo by mi to glowkowania)

Czasem warto 5 minut skorzystać z wyszukiwarki co by nie wyważać otwartych drzwi