Problem przy ruszaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

kolejny problem z moim autkiem (o ile to problem) polega na tym ze:
Wrzucam jedynke puszczam sprzeglo daje gazu samochod sie zbiera i nagle go dlawi i zaraz znowu zbiera. Taki objaw jest gdy sie rusza... jesli silnik jest rozgrzany to jest lepiej. zeby ruszyc jakos konkretnie to jest ciezko...

Co moze byc tobjawem tego?no chyba ze to normalne (w co watpie)

Pozdrawiam

sprawdz przeplywomierz, ew. czujnik predkosci.

Cytat:
2005-08-24 21:17:55, MazoL pisze:
Witam kolejny problem z moim autkiem (o ile to problem) polega na tym ze: Wrzucam jedynke puszczam sprzeglo daje gazu samochod sie zbiera i nagle go dlawi i zaraz znowu zbiera. Taki objaw jest gdy sie rusza... jesli silnik jest rozgrzany to jest lepiej. zeby ruszyc jakos konkretnie to jest ciezko... Co moze byc tobjawem tego?no chyba ze to normalne (w co watpie) Pozdrawiam

Tyż tak mam. Dodatkowo dzieje się tak przy zmianie biegów. Z silnikiem robiłem cuda-niewidy, ale za dyżo się nie poprawiło. Podejrzewam, że na to mulenie składa się parę przyczyn. Puki co już się do tego przyzwycziłem.

Zmieniejcie biegi na wyższych obrotach tak przy ok 6000 RPM powinno być ok

taaa

przy 5000 silnik wyje ze nie mozna wytrzymac siedzac w srodku z zamknietymi szybami... co dopiero przy 6000 po drugie zanim dojdzie do 6000 obr to mija wiecznosc...

Siemka!
Ja też tak miałem i wystarczyło zmienić świeczki i kable wysokiego . Siła w prostocie

a mi przy 5000 obr/min prawie nic środku nie słychać zależy od prędkości...

to nie: swieczki, kable, filtr paliwa, potencjometr przepustnicy, sprzeglo.. i wiele innych..... napewno kolega ma 1,4? znajde to dranstwo chocby nie wiem co... zawzialem sie.. i znajde.. u siebie 'ofkors" a pozniej dam wam znac

A powiedzcie co jest nie tak skoro silnik strasznie glosno chodzi a teraz pierdzi jak wrc (pierdzenie z pod maski dochodzi, od silnika) czyzby silnik byl juz padniety?

mam to samo, wymieniłem świece, kable, filtry. Dalej to samo.
Moze to byc wina niesprawnego wydechu?

Cytat:
2005-08-26 17:45:13, MazoL pisze:
A powiedzcie co jest nie tak skoro silnik strasznie glosno chodzi a teraz pierdzi jak wrc (pierdzenie z pod maski dochodzi, od silnika) czyzby silnik byl juz padniety?

Nieszczelny wydech w okolicy kolektora wydechowego. Wymień uszczelke pomiedzy kolektorem a rura wyd.

czy przy silniku byly jakies modyfikacje robione, np. z ukladem dolotowym? czy jest obecna instalacja lpg?

pierwsze pytanie: jaki dokladnie masz samochód?

1.6 zetec 93r LPG wymienione swiece, kable, filtr. Bez względy czy beznzyna czy gaz