MotoNews.pl

Ważne pytanko o CB:))

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam do was bardzo ważne dla mnie pytanie - chodzi o CB Uniden PRO 510 XL. Chciałem sie dowiedzieć jaką antenke proponowalibyście do tego radyjka (niechciałbym za długiej myśle że tak do 100cm). Na jakie odległości wystarczy antena do 100cm długości?? Oraz czy lepiej byłoby kupić 510 czy 520 jako pierwsze moje CB. Bardzo prosze o odpowiedź

ja osobiście jako pierwsze CB radio kupiłem 520 i antenkę ML 145 SIRIO, Służbowo w aucie mam 510 i antenkę president ML 145. i osobiście polecam 520 xl

a może miałbyś gdzieś możliwośc zapoznania się z tymi radiami to wiedziałbyś pomiędzy czym wybierasz

Zdecydowanie 520XL

A antena może być Hustler'a 100 cm.

Ok to wielkie dzieki za info)

A apropo tej antenki Hustler'a 100 cm to jeśli ona jest na magnes i bedzie przyczepiona na dachu to nie zleci ona z niego bo w końcu 1 m to troszke długie

Ona do super długich nie należy... Bez obaw wytrzyma 180-200 km/h na czystym dachu

Jeśli radio ma służyć jako klasyczny "antyradar" to model 520 jest niepotrzebny, wystarczy 510. Miałem w aucie już kilka przeróżnych radyjek, a jednak ostatecznie powróciłem do Unidena 510 (miałem też 520). Nie ma zbędnych przełączników, ma to co czyni go funkcjonalnym, dobrze działającym radiem - kwintesencja po prostu