| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2003-04-20 20:04:07 Czy ktoś z was wie czy można zresetować ręcznie kompa od ABS a jeżeli tak to w jaki sposób?
Pozdrawiam Rysio |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-04-20 20:43:44 Propo absu to ja tez mam malutkie pytanko.
Czy wrzucajac kluczyk na II lub III poziom, w samochodzie wyposazonym w ABS powinna zapalic sie kontrolnie kontrolka ABS'u na pare sekund ??? W instrukcji cos takiego pisze, ale nie wiem czy to dla np. tylko modelu 1.8 czy 2.0, bo w moim 1.5 sie nie zapala, a sprzedawca mowi ze ABS jest, na bagazniku jest tez znaczek. Nie wiem, czy po prostu sprzedawca zrobil mnie w konia, czy tez kontrolka jest spalona lub po prostu nie ma sie zaswiecac testowo w 1.5. Nie chce na razie probowac zahamowac mocniej, bo w hamulcach cos tam piszczy, co odkrylismy z ojcem dzisiaj, gdy jechalem na parkingu ok 5-10km/h to piszczalo cos z lewej strony z przodu a gdy tylko glasnalem hamulec to przestawalo. Przy wiekszych predkosciach nic nie slychac. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2003-04-20 21:30:31 hmm moze to idiotyczne pytanie..ale skad pewnosc ze masz abs?? w 1.5 to niezwykle rzadkie.. |
Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2003-04-20 22:50:06 Widzę że ten post stał się dość popularny, ale czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie (znajduj się na samym początku)czy można zresetować ręcznie kompa od ABS a jeżeli tak to w jaki sposób? A co do tematu który wkradł się tu przypadkiem I jeszcze raz proszę o odpowiedź na moje pytanie Pozdrawiam Rysio |
ziaja Espero 1.5 DOHC16V + ... Piekary Śląskie | 2003-04-20 23:38:35 Jest bezpiecznik do ABSu ale nie wiem czy to zresetuje komputer (wogóle to sie chyba nie resetuje po odłączeniu napięcia) Ale nie zawadzi spróbować - najlepiej wyjąć bezpiecznik (albo lepiej zdjąć kleme) na noc.
|
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2003-04-20 23:49:37 Z identyfikacją czy auto ma ABS czy nie to problemu żadnego nie ma.
Wystarczy podnieść maskę do góry i w pobliżu zbiornika wyrównawczego widać dziwne kańciaste ustrojstwo z odchodzącymi przewodami hydraulicznymi. Dodatkowo może być inny dostęp do zbiornika płynu od spryskiwacza - wystaje tylko szyjka od włewu z braku miejsca. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-04-21 09:57:56 Kilka spraw.
1. Rysio42, serdecznie Cie przepraszam, jesli Cie to urazilo, ze zadalem moje pytanie w Twoim temacie. Ale siedze na wielu forach i raczej glupio wygladaja dwa tematy o jednej sprawie kolo siebie. 2. ziaja, na razie nie chcialem testowac tych hamulcow bo balem sie o te piszczenie z przodu i nie chcialem spowodowac przez to wiekszej awarii. Ale jesli to jest normalne, to wkrotce po przegladzie (po wtorku 3. qbaj, to ze ABS jest w moim 1.5 to powiedzial mi sprzedawca ktory mi go sprzedawal (mam to espero z ojcem dopiero 5 dni). Jest tez z tylu naklejeczka i o ile sie przygladalem, wyglada tak, jak te w internecie |
piotr-ek | 2003-04-22 10:05:56 Wg aktalogu części istniały znaczki ABS (klejone z boku) - ale czy w PL to nie wiem. Były też 1800i, 2000i (lewy bok klapy bagażnika).
A tak odnośnie znaczków - to czym są/można przykleić najlepiej literki G L X? Byłem na myjni, no i podczas wycierania szmatą (słabo wysuszyli) zachaczyłem o L i X i teraz mi trochę odstają. |
ziaja Espero 1.5 DOHC16V + ... Piekary Śląskie | 2003-04-22 10:25:12 spróbuj oderwać do końca, oczyścić z kleju i przykleić bezbarwnym silikonem takim jak do klejenia akwariów. Ja kleiłem na taki do nadwozia znaczek w 125p a nawet spoiler (bez wiercenia i przykręcania) i trzymało sie tak mocno, że nie mogłem potem oderwać.
|