MotoNews.pl

Pada automat... co radzicie /camry 3.0 `94

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, przeszukalem forum jednak jezeli przeoczylem temat to wybaczcie. mam taki problem. w camry rozsypuje mi sie skrzynia, objawy sa bardziej niz niepokojace (przeokrutne szarpanie przy wrzucaniu D lub R, przy ruszaniu odrazu wrzuca na 3-ci bieg, nie dziala juz redukcja biegu przy naglym wcisnieciu pedlau gazu itd itd...). w zwiazku z tym mam pytanie... co wg. Was z tym zrobic? naprawa skrzyni mija sie z celem z wiadomych przyczyn, kupno nowej - tak samo - nie dosc ze 30% wartosci auta to jeszcze nie wiesz co bierzesz. co myslice o podmianie na manual biorac pod uwage to ze moge miec taka skrzynie za niewielkie pieniadze...?? dodam ze auto ma mi posluzyc jeszcze jakies 7-8 miesiecy.

niewiem jak głęboko siedziszw mechanice ale zamianka na manuala to nietylko skrzynia,lewarek linki,koło zamachowe,sprzęglo,często poduszki,łapy,czasem półosie,no i oczywiście pedały,nie wspominając o pierdołach jak obudowa lewarka.przelicz to dobrze.jak robiłem przekładke w mesiu 124 to siedziałem dwa dni i miałem drugie auto kompletne z którego wyciągałem co potrzebne ,a tam skrzynia jest wzdlużnie,niema półosi.....a pare lat przy tym robie,z tego co pamiętam to w camry w skrzyni jest jeszcze elektronika... ,więc powodzenia,nerwów i pieniędzy ja bym pierw rozbebeszył starą,skalkulowal koszty i wtedy bym zobaczył co zrobić,a pozatym automat to automat kto jeżdził wie oco biega

no tak... chyba skonczy sie na eutanazji...

Cytat:
2006-04-30 16:01:59, saiamin pisze:
no tak... chyba skonczy sie na eutanazji...

Ja to sie z automatami ani nie znam, ani nie lubie, ale przy podobnych objawach kiedys w "znajomym" Mustangu wystarczylo zmienic olej. Co ciekawe - nie mial korka spustowego
A automaty na ilosc i jakosc oleju sa bardzo czule.

Leszek

Do kosztów elementów mechanicznych trzeba jeszcze dorzucić komputer od manuala.
I pewnie jeszcze wiązki, bo np. w Carinie E inne są złącza w kompie automatu, a inne w manualu
Wymień olej i zobacz co się będzie działo.
Pozdro.