świece e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam bmw e36 316i z 1992 r od jakiegos juz czasu autko nie ma tej mocy jak mialo gdy go kupilem bylem na podlaczeniu do komputera i wykasowano wszystkie bledy.Sonda byla niesprawna poprostu nie dzialalala.Powiedziano nam ze to przez to silnik zalewany jes paliwem.Szybko jednak okazalo sie ze kabelek byl przerwany zrobilem go pojechalem spowrotem na komputer i sonda juz zaczela dzialac ale zmiany nie ma jak sie autko muliło tak sie muli i nadal zalewa paliwem. czy mulenie moze byc spowodowane tym ze gdy sonda nie dzialala na swiecach mogl nagromadzic sie nagar? i nie ma dobrgo napiecia? Lewego powietrza nie lapie to bylo sprawdzone.
jak swiece to jakie kupic zeby byly dobre i niedrogie.
pozdrowienia z bydgoszczy

[ wiadomość edytowana przez: szczepan24 dnia 2006-04-27 20:46:04 ]

[ wiadomość edytowana przez: szczepan24 dnia 2006-04-27 21:26:11 ]

Jeśli auto miało zbyt bogatą mieszankę, to świece powinny być mocno zanieczyszczone. Bardzo dobre i tanie (w odniesieniu do bardzo dobrych) świece do M40 to Beru UXF79P w cenie 30 zł/szt. Żywotność tych świec to 120 tys. km. Polecam wykonanie przeglądu całej instalacji wysokiego napięcia, tj. cewki zapłonowej, rozdzielacza i przewodów.

dzieki ci bardzo jutro kupie swiece i mam taka nadzieje ze wreszcie poprwai sie dynamika jazdy bo juz do wyprzedzania np 4 samochodow teraz sie nie zabieram bo nie wiem czy zdaze.
pozdrawiam

Sprawdź jeszcze przewody wysokiego napięcia. Na temat świec i przewodów poczytaj tu-> http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=115472&c=0&hq=&f=29[addsig]

Nie był bym taki pewny tego tropu ze świecami.
Ja tez miałem problem ze zbyt mułowatym silnikiem.
Świece generalnie nalezy wymieniać co XX km ale objawem ich zuzycia jest "duszenie" auta. Najlepiej jest to widoczne przy ruszaniu z 2 biegu.
Ja u siebie znalalazłem:
1. nieprawidłowe ustawienie zaworów (jeden gar prawie nie działał)
2. Zapchany filtr powietrza
3. "Lewe" powierze - była dziura pod kolektorem ssącym
4. Z mało oleju =min !! (tu byłem mocno zdziwiony jak to wpływa na moc mojego auta) - teraz trzymam stan bliski max

Cytat:
2006-04-29 20:09:43, Gregor520i pisze:
Z mało oleju =min !! (tu byłem mocno zdziwiony jak to wpływa na moc mojego auta) - teraz trzymam stan bliski max

Coś dziwne z tym olejem hmmmm pierwsze słysze o takich cudach