Przerywa przy stałej prędkości - HELP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z kaszlem. Kiedy jade ze stałą prędkością szarpie mi samochodem, tak jakby kończyła mi sie waha, ale gdy przyśpieszam wszystko jest ok, nie ma szarpania. Aaaa i jeszcze jedno. Kiedy przeciągne maluszka na wysokie obroty np. na dwójce i wbije 3 to gdy puszcze sprzęgło to przerwie (jakby mu własnie brakowało paliwa) i dalej idzie już normalnie. Panowie co mam z tym fantem robić, to stało sie tak nagle, jednego dnia ok drugiego już kicha. Gaźnik rozbierałem by myślałem że jest jakiś paproch,ale nie ma. I co Wy na to, jak podejść do tego problemu

Cytat:
2005-09-11 11:50:29, Roli666 pisze:
Mam problem z kaszlem. Kiedy jade ze stałą prędkością szarpie mi samochodem, tak jakby kończyła mi sie waha, ale gdy przyśpieszam wszystko jest ok, nie ma szarpania. Aaaa i jeszcze jedno. Kiedy przeciągne maluszka na wysokie obroty np. na dwójce i wbije 3 to gdy puszcze sprzęgło to przerwie (jakby mu własnie brakowało paliwa) i dalej idzie już normalnie. Panowie co mam z tym fantem robić, to stało sie tak nagle, jednego dnia ok drugiego już kicha. Gaźnik rozbierałem by myślałem że jest jakiś paproch,ale nie ma. I co Wy na to, jak podejść do tego problemu

jak to jest el to sprawdź czujnik położenia a właściwie kabel do niego.one lubią się przetrzeć i są podobne objawy do Twoich. Cewka też może już mówić papa, kable, świece, pompka paliwa...dużo rzeczy
pozdro

Ja bym stawiał na pompkę paliwa. Być może przerdzewiała i pękła sprężyna od membrany

Cytat:
Ja bym stawiał na pompkę paliwa. Być może przerdzewiała i pękła sprężyna od membrany

No tak ale jesliby to byla pompka paliwa to przy dodaniu gazu wlasnie by sie dlawil na wyzszych obrotach a z opisu problemu wynika ze dlawi sie przy upuszczeniu gazu i dodaniu, albo na stalej predkosci a po dodaniu gazu jest ok, dopoki znow nie osiagnie stalej predkosci, tak?
jesli jest tak jak wyzej a gaznik jest mechaniczny to pokombinuj przy skladzie mieszanki albo dyszy wolnych obrotow (jesli gaznik jest mechaniczny)

Cytat:

Pompka podaje jak szalona.
Cytat:
z opisu problemu wynika ze dlawi sie przy upuszczeniu gazu i dodaniu, albo na stalej predkosci a po dodaniu gazu jest ok, dopoki znow nie osiagnie stalej predkosci, tak?

Przerywa przy stałej prędkości i wtedy gdy przecięgne ho na dwójce, wrzucam trzy i strzelam ze sprzegła - wtedy jest moment przydławienia i znów idzie.
Cytat:
jak to jest el to sprawdź czujnik położenia a właściwie kabel do niego.one lubią się przetrzeć i są podobne objawy do Twoich.

Tak to jesy el a kabelek jest ok. Pokombinuje jeszcze przxy ustawieniach gaźnika.

odgrzebuje... silnik dławi się przy 5-5,2 tys po czym jak potrzymam dluzej gaz do dechy idzie dalej do odciecia...w czym moze byc problem? dlawienie objawia sie naglym spadkiem mocy, skokiem, po czym znowu spadkiem i znowu skokiem po czym idzie normalnie

U mnie kiedyś miałem tak ze na 3jce szedł bez problemu do odcięcia na na 4ce nie chciał więcej niż 70-80km/h ze stałą prędkością jechać. Okazało się że popychacz miał za mały skok. Kupiłem nowy popychacz, nową podkładkę i jak ręką odjał.