| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-05-08 17:57:18 Najczęsciej przyczyną są uszkodzone czujniki. Przydało by się sprawdzić bo duzo alarmów ma funkcję zapamiętywania co wywoało alarmowanie i od tego trzeba by zaczać. Najcześciej spotykla się rozregulowane czujniki dodatkowe albo ich uszkodzenie. Innym powodem możebyć słaby akumulator, albo uszkodzona centrala alarmu. Musisz dostać się do centralki i odłączyć dodatkowe czujniki (najczęsciej jest to mała wtyczka wpięta w centralkę) albo jeżeli jest taka opcja odłączania pilotem, to w taki sposób je odłączyć i pozostawić auto na noc patrząc czy nie załącza się alarm. jeżeli będzie wyło, to sprawdzić włączniki przy drzwiach. |
marczello HF MEMBER Hyundai Accent Łódź | 2006-05-08 22:00:02 wszyscy macie racje, ale ja np mialem podobny problem i okazalo sie ze mam na tyle kulawy alarm, ze jak jedzie czy policja czy karetka i rozmawiaja przez radio to jakos zaklocaja fale i alarm mi zaczynal wyc |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-05-08 23:34:08
Taki problem jest niemal zawsze spowodowany zbyt czułym ustawieniem czujnika ultradźwiękowego, w takim przypadku alarm bedzie włączał sie gdy zaparkujesz auto w pobliżu np linii wysokiego napięcia. |