MotoNews.pl
11 Jak to jest z alkoholem?? (145129/279) - PT

Jak to jest z alkoholem??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wiedziałem gdzie to umiescic ale mysle ze tu bedzie oki Może mi ktoś powiedzieć ile można przywieść alkoholu na legalu z Czech??? czy coś się zmieniło po wejściu do uni ???

Nie jestem pewien do końca bo nie wożę takich ilości ale chyba można 10 litrów wódki i 200 litrów piwa.
Poszukaj sobie bo chyba obowiazują prawa wewnątrz unijne więc będzie tak samo jak z innych krajów unijnych.

Tylko nie przesadzaj bo co chwile w lokalnej gazecie czytam że złapali przemytników na "obcych" tablicach rejestracyjnych

powodzenia

Cytat:
Nie jestem pewien do końca bo nie wożę takich ilości ale chyba można 10 litrów wódki i 200 litrów piwa

Zgadzam sie tutaj z kolegą, ale chcialbym zaznaczyc ze są to wartości na jedną osobe Zawsze można jechać w trzy, cztery osoby, z których alk chce kupic tylko jedna. Reszta to statysci.. Pozdro

Cytat:
2006-05-05 19:50:19, MaRRecki pisze:
Zgadzam sie tutaj z kolegą, ale chcialbym zaznaczyc ze są to wartości na jedną osobe Zawsze można jechać w trzy, cztery osoby, z których alk chce kupic tylko jedna. Reszta to statysci.. Pozdro

Hehe Ciekawe czy statyści muszą być pełnoletni

Cytat:

Lepiej zeby byli

Cytat:
2006-05-05 20:04:02, xymoxjim pisze:

Muszą bo niepełnoletni alkoholu kupić nie mogą
A jesli chodzi o limity to z tego co pamietam to mozna:
1. 10l wodki
2. 20l wina
3. 60l piwa

Jesli sie myle prosze o poprawke

oczywiscie plus to co potrafisz wypic ))

Gugle Twoim przyjacielem

Ilości towarów akcyzowych, jakie wolno wwieźć do Polski z krajów UE:

* do 800 szt. Papierosów
* lub do 200 szt. Cygar
* lub do 400 szt. cygaretek (o wadze poniżej 3 g)
* lub 1 kg tytoniu;
* 10 litrów spirytusu;
* 20 litrów wina o zwiększonej zawartości alkoholu;
* 90 litrów wina (w tym maksymalnie 60 litrów wina musującego);
* 110 litrów piwa.

http://www.strazgraniczna.pl/faq

[ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2006-05-05 23:01:44 ]

Od dnia akcesji RP do Unii Europejskiej znikły granice celne. Oznacza to zniesienie limitów ilości zakupionych i przewożonych towarów, ale tylko pod warunkiem, że będą służyły do użytku osobistego i nie będą odsprzedawane.

w praktyce mozesz przewieść tyle ile wam bagażnik pomieści )