MotoNews.pl

Wymiana Podłogi w Maluchu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Chciałbym wymienić podłobe w moim fiaciku ale nie znam zadnego dobrego i taniego blacharza(o ile są tacy).Może ktoś z was zna takiego?? I zależy mi aby był z Tarnowskich Gór.Z góry dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam.

to ja cie uszczesliwie i powiem ci ze wymiana podlogi w maluchu mija sie z celem.jak to wytniesz to auto traci geometrie,wspawywanie nowej jest klopotliwe potem z dopasowaniem tego.chyba ze ci to ktos zrobi profi na plycie albo lata ci to jak auto bedzie potem stalo to rob.osobiscie doputy jest do czego spawac to lataj podloge a nie wymieniaj

Nie prosciej kupic nowego malucha np. allegro niz sie bawic w wymiany podlogim, bo rzeczywiscie to jest klopotliwe a jak Ci zalezy na zachowaniu obecnej dokumentacji to dowiedz sie o aukcje policyjna kup u nich bude w uprawnionym serwisie przespawaja Ci nr (i wbija w dowod czy jakos tak ze taka operacja byla robiona i jest git (napewno bedzie taniej bo ja w poprzednim maluchu mialem tak robic i koszt calej operacji to byl 600zl rok temu (kupno budy i przespawanie oczywiscei full lugal)...ew mniej legalnie kupic druga bude stan oczywiscie ideal i wspawac cala podloge bagaznika z nr i wtedy tez nikt nie moze sie czepiac ze spawane czy cos bo oczywiscie jechac po spawach fabrycznych

widze, ze macie pojęcie o spawaniu :] buda sie nie przestawi szanowny przedmówco, bo sie robi najpierw jedną strone, potem drugą... ja to robiłem bez wymiany progów, bo były robione wcześniej :] trzeba tylko chcieć... a Wy byście od razu kupowali nowego malucha, jak dziurawa podłoga :| powodzenia :]

Wlasnie ja chce tak zrobić .Najpierw jednom polowe później 2.Tylko czy zna ktoś blacharza z tarnowskich gór.Juz nawet kupilem taka podłoge koszt ze wzmocnieniami 170 zł.

ja niestety odpadam... myśle o kupnie miga, ale to za jakieś 3-4 miesiące a swoją podłoge robiłem pożyczonym migiem....

ja nie twierdze ze umiem spawac po drugie lepiej chyba miec np blachy z 98 niz z 88 pospawane latane i nie wiem co jeszcze .wzwlascza podloge

jakoś ja mam malca z 84 roku, stan blacharki ideał, jedynie podłoga była zgnita... to wymieniłem całą... poza tym nie wiem, czy wiesz, ale ELe miały czy mają o wiele gorszą blache od starszych roczników :]

Cytat:
2005-10-14 15:51:41, grzesxxxx pisze:
jakoś ja mam malca z 84 roku, stan blacharki ideał, jedynie podłoga była zgnita... to wymieniłem całą... poza tym nie wiem, czy wiesz, ale ELe miały czy mają o wiele gorszą blache od starszych roczników :]

ale jak ktos ci wdupi w el to sie fajne odszkodowanie dostaje a za fl z 84 zero no moze z jakies 100zł

Cytat:
2005-10-14 15:51:41, grzesxxxx pisze:

a kto ci wymienuil i jaki byl koszt??

wymiana kosztowała mnie części i kilka piw.... robiłem to razem z sąsiadem, miał wtedy urlop.... sam bym sie tego nie podjął

ja teraz tez sie wzialem za wymiane podlogi , wycialem jedno strone i nic sie dzieje ,

Cytat:
2005-10-14 16:25:27, fulda pisze:
ale jak ktos ci wdupi w el to sie fajne odszkodowanie dostaje a za fl z 84 zero no moze z jakies 100zł

Chyba że w papierach masz nadal FL'a '84 . I weź się dogadaj potem z likwidatorem .

Wiesz ja mam z 88 i nie wiem co to rdza wzwlaszcze podlogi, teraz mi tylko spod szyby nalot wylazi i chce sie go pozbyc i drobna komstyka i jest ideal (nikt nie wiezy ze nigdy nie byllo remontu blacharki hehe) wiec maluch malucjowi nie rowny a ja powiedzialem co myslez pkt widzenia moich mozliwosci i umiejetnosci (ani sprzetu ani umiejetnosci) o takich zabawach wzwlaszcza z malcem
a jak ktos ma mozliwosc to czemu nie mialby przespawywac, ja u elektryka i mechanika nie siedze bo w wiekszosci umiem sam

niezłem acie ceny, ja przedwczoraj kupiłem prawą częsc podłogi razem z prowadnicami i dałem 55zł (nówka w sklepie)

a po drugie to EL'e nieźle gniją, mam ela z 94r i fotel pasazera opiera sie o drzwi, jak otwierasz drzwi to szyna opada na ziemie hehe powaga
a moja rajdówka ma 23 latka i zero spawania na podłodze

Cytat:
2005-10-15 22:44:28, qrdesz pisze:
niezłem acie ceny, ja przedwczoraj kupiłem prawą częsc podłogi razem z prowadnicami i dałem 55zł (nówka w sklepie) a po drugie to EL'e nieźle gniją, mam ela z 94r i fotel pasazera opiera sie o drzwi, jak otwierasz drzwi to szyna opada na ziemie hehe powaga a moja rajdówka ma 23 latka i zero spawania na podłodze

czyli ze co drogo?? Ja za ta cene co nizej napisalem kupilem całą podłoge - prawa i lewa strone prowadnice i wszystkie wzmocnienia.Nówki w sklepie a jak juz kupiels ta podłoge to wiesz ile wyniesie cie koszt wstawienia??Pozdrawiam.

wiem ile mnie wyniesie (wyniósł) - 30 elektrod (czyli 30 x 0,19zł) plus prąd i czas własny

Aha to masz sie fajnie ze potrafisz to zrobić i masz sprzet i gdzie to robić.Nic ja dalej bede szukał taniego blacharza z Tarnowskich GórPozdrawiam

do konca nie jest tak, dopiero sie uczyłem spawac, a podłoge wstawiałem u wujka na podwórku, bo ja mieszkam w bloku i troche nie bardzo (chociaż jakby sie uparł to tez by zrobił)

Mozesz napisać po kolei jakie czynnosci wykonales wymieniajac ta podłoge??