Cieknąca skrzynia biegów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam problem ze skrzynią w moim essim(Mk6 1.6 16v). Niedawno wymieniałem skrzynie (w starej poszedł tryb) i cieknie mi olej z prawej półosi, wymieniałem 2 razy simering i dalej cieknie(raz sam i raz mechanik wymieniał) ale nie pomogło. Powiedział że to nic nie da bo mechanizm różnicowy jest wyrobiony. Sprawdzałem, półośka rusza się góra dół i wychodzi ze skrzyni na jakieś 0,5-1 centymetr jak szarpie się ją ręką. Moje pytanie: czy szukać nowej skrzyni, może to wina półośki, jakieś inne pomysły???
Pozdro

moze zmien mechanika
kup nowy uszczelniacz i skroz w nim sprezynke.prawdopodobnie stary uszczelniacz zrobil juz roweczek dla tego nie moze sie uszczelnic.
po skroceniu sprezynki bedzie go mocniej sciskal

Mechanik jest ok. A półośka nie powinna chyba tak chodzić, nawet jeśli skróce sprężynke to i tak rozwali nowy simmering. Teraz co jakiś czas robie dolewke oleju i jeżdze.

A czy przegob wewnetrzny ma zabezpieczenie , bo moze go brak i dlatego poloska sobie lata w 2 kierunki, bo zyzycie lozysk na mechanizmie roznicowym nie ma tu raczej z tym nic wspolnego u mnie tez dosc glosno lozyska graja na mechanizmie roznicowym i wyciekow nie ma

Przegób ma zabezpieczenie, w książce Wkł piszą że przy każdym wyjęciu półośki trzeba nowy pierścień zabezpieczający zakładać, może to jego wina b o nie zmieniałem. A skrzynia chodzi cichutko. Poprzednia to wyła aż staneła, jak ją rozebrałem to okazało się że na głównym wałku poszły tryby.
Może wymiana zabezpieczenia coś by dała???