Off topic - Jakiego gatunku muzyki słuchacie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakiego gatunku muzyki słuchacie, i jakich zespołów?

Moj ulubiony zespół to : " Zespól zgrany - trąbka, pompka i organy" j/k
slucham łupanki

Od spokojnej do żywej, mocnej. Zależy od humoru

Raz może to być Mike Oldfield, Depeche Mode, a innym razem Westbam

Słucham zróżnicowanej muzy, a oto zespoły (kolejność bez znaczenia):

H-BLOCKX, Tracy Chapman, Mike Oldfield, Offspring, Dog Eat Doge, U2, !!!BLENDERS!!!, T-LOVE, Red Hot Chilly Pepers, Sting........ i inne

Najchętniej polskie kapele z lat 80-tych.

Depeche Mode, Yellow, Jean Michael Jarre, Sting, Phill Collins, Enya, Eric Clapton, Tina Turner, Art of Noise, Sister of Mercy, Sinead O'Connor, A-ha, U2, Madonna... i jeszcze trochę

Z polskich praktycznie wszystko co dobre lubię, ale mam na mysli ostatnie produkcje, wyjątek stanowi Ciechowski i Varius Manx (oni zawsze dobre kawałki nagrywali..)
.

Wiekszosc gatunkow - byle w dobrym wykonaniu!
Polecam Waszej uwadze (zwlaszcza jesli wiecie kto to Django Reinhardt) film pt "Slodki dran" (Sweet and lowdown). Muzyka genialna!

dobra łupanka to to przy czym jezdzi mi sie najlepiej moze nie pasuje to do tego czego wy sluchacie ale kazdy ma inny gust czyz nie?

Nirvana dobrze nakręca do jazdy... i aerosmith i Def Leppard... i głośniki od gramofonu Artur+najnowsza składanka Bravo Super Kit ewentualnie coś techno

Ja ściągnąłem sobie jedną piosenkę z neta.. wrzuciłem sobie na cd i do zmieniarki... słuchałem i przy tej piosence najlepiej mi się jeździło... teraz jak na kompie jej słucham to od razu mi się kojarzy z samochodem... jest to piosenka z filmu STARSHIP TROOPERS, wykonawcą jest Sarah Brightman, a piosenka nazywa sie STARHIP TROOPERS (club mix)... a na codzieć słucham głównie hip hopu.. czyli gatunku pewnie nie lubianego przez was

zdecydowanie heavy metal i inne jego ciezsze odmiany, eh, zebym jeszcze mial jakis lepszy sprzet audio to w ogule byla by bomba....

Różnej...
Prawie wszystko mi odpowiada , od rąbanki przez spokojną nawet do heavy... Mocniejsze już odpada

Dla mnie muzyka w samochodzie i w domu to zupełnie osobne kwestie.
Samochód to przede wszystkim stacje radiowe, mozliwość wysłuchania informacji, wiadomości. jesli muzyka to taka jaką w tych stacjach nadaja. Najczesciej miła, łatwa i przyjemna.
Nie bede "reklamował" stacji radiowych, których słucham, ale wymienię tylko jednaktóra towrayzszy mi od kilku lat to poznańska stacja lokalna 88,4 Jazz FM. Nazwa stad, że po 22 nadawali jazz, a za dnia złote polskie przeboje - lata 60, 70 ,80.
W domu to nadal fascynacja młodzieńcza - która mi z wiekiem nie przeszła - mimo zmiany wizerunku zewnetrznego a więc mocne uderzenie - końca lat 80 tych. Płyty Guns n Roses, Megadeth, Metallica, Sepultura itd.

Do samochodu... przedewszystkim muzyka Pana Hansa Zimmera (nagrywa soundtracki np. The Rock, Black Hawk Down, Gladiator, K2)

W domu... wszystko co ma rytm i "dusze"... soul, pop, lata 80-90

el0!!!

najwazniejsze zeby dobrze krecilo...
moze byc house, acid, jazz, hh...

ale najbardziej... naj naj... to House of Pain - Fed up!!!
przy tym osiagam granice zdrowego rozsadku!!!
no moze jeszcze RATM - Guerrilla Radio!!!

ale i tak jest MIsZcZEM koles ktory ma testowa plytke z bassem i napis na 126p:
du ju fil maj bit, madafaka!!!

Hmm to widze ze (dzieki Bogu) nie jestem sam tutaj to znaczy: słucham heavy metalu hard coru, hard roku, black metal itd. Zespoły to Nirvana, Slipknot, System of a down, Theatre of tragedy, Soulfly, Tiamat, Metallica, Maschine Head itd. ale mozna sobie posluchac troche popu od czasu do czasu (zeby sobie uszka odpoczely )

Aaaa, zeby nie wyszlo ze jestem drechem Pisząc łupanki miałem na myśli wszystko co ma "power", czyli metalu tyz. Naszło mnie jak przeczytałem u Miska o System of a down - kozak!!!
p.s. słuchał ktoś Godsmacka?? ja jestem pod wrazeniem w.s. własnie leci u mnie Sick of life z albumu awake

Cytat:
2003-04-17 12:19:36, Maciej75 pisze:
[..] a więc mocne uderzenie - końca lat 80 tych. Płyty Guns n Roses, Megadeth, Metallica, Sepultura itd.

I to jest to (szczególnie gansi)

A ja wsjo co jest ładne
OPRÓCZ DISCO Z POLA I ICH TROJE (ale w zasadzie to to samo ) czyli takie coś jak wymienił między innymi JACO i MaciekGT, od siebie dodam jeszcze Marka Bilińskiego (dobrze nastraja do jazdy )

Ja mam podobny "słuch" do MackaGT, a uzupełniam go o Pink Floyd + solówki Rogera Watersa, Genesis, Vangelis, Yes, Led Zeppelin, Black Sabath itd, itd - długo by wymieniać
A w samochodzie - lubię też dobre techno, ale najważniejsze by dobrze grali a nie gadali