Czujnik parkowania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam sie nad zakupem czujnikow parkowania poniewaz autem jezdzi tez moja panna i narzeka ze za duze do parkowania. Chce kupic 8 sensorowke. Na allegro pisze ze czunij wsteczny wlacza sie po wlazeniu wstecznego a przedni po nacisnieciu hamulca. Przeciez jak bede stal na swiatlach to przedni bedzie dzialal czy ja czegos nie rozumiem??

Cytat:
2006-05-02 22:45:29, pablo_ns pisze:
Zastanawiam sie nad zakupem czujnikow parkowania poniewaz autem jezdzi tez moja panna i narzeka ze za duze do parkowania. Chce kupic 8 sensorowke. Na allegro pisze ze czunij wsteczny wlacza sie po wlazeniu wstecznego a przedni po nacisnieciu hamulca. Przeciez jak bede stal na swiatlach to przedni bedzie dzialal czy ja czegos nie rozumiem??

Decyzja o zakupie niezwykle trafna
Przednie wykrywanie włącza się w momencie wciśnięcia hamulca, ale system pozostaje uśpiony, więc nie świeci wyświetlaczem ani nie hałasuje piszczykiem. Pełna aktywacja następuje wówczas, gdy wiśniesz hamulec i jednocześnie w polu rażenia sensorów znajdzie się przeszkoda.

czyli na swiatlach bedzie sie darl jak bede stal za autem? Poradze sobie z montazem czy zlecic to komus?

[ wiadomość edytowana przez: pablo_ns dnia 2006-05-02 23:00:04 ]

Cytat:
2006-05-02 22:58:59, pablo_ns pisze:
czyli na swiatlach bedzie sie darl jak bede stal za autem? Poradze sobie z montazem czy zlecic to komus? [ wiadomość edytowana przez: pablo_ns dnia 2006-05-02 23:00:04 ]

czy sobie poradzisz to nie wiem jak nie masz 2 lewych rak to tak a jesli chodzi o czujnik z przodu to ja w ogole nie widze problemu..jak rozumiem jesli uruchamia sie po wcisnieciu hamulca to jedyny sposob zeby to podlaczyc to do swiatel stopu..ja bym w ogole olal ta opcje i wlaczal recznie..po prostu zwyczajnie zrobic sobie reczny wlacznik..nie oszukujmy sie czujniki z przodu duzo rzadziej sa uzywane niz te z tylu wiec z powodzeniem w razie potrzeby mozesz sobie wcisnac guzik..natomiast druga rzecz to wzgledy estetyczne..jak dla mnie to zderzak bedzie glupawo wygladal..choc zapewne lepiej niz jak bedzie porysowany lub pekniety ja bym jednak nie popadal w paranoje i zalozyl tylko na tyl..w zyciu nie przytarlem esperaka z przodu a jezdze nim od kiedy mam prawko

Czujniki z przodu... proponuję jeszcze z boku i wtedy nawet ślepy może jeździć