Pasek rozrzadu w 1,5 16V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc, nie znam sie na tym aucie wiec pytam: po ilu tysiacach przebiegu wymienia sie pasek rozrzadu w 1,5 16V?, i jeszcze drobna sprawa: przy mocniejszym dodaniu gazu i na "wybojach" rusza mi sie troche drazek od skrzyni biegow, przypuszczam ze jest moze gdzies zle zamocowana czy co, poradzcie prosze

Co 60 tys. km

Mi też się rusza

A co wymienia się?
- pasek*
- rolki*
- napinacz*
- pompkę wody*

* niepotrzebne skreślić.

Ruszanie się jest...... normalne

a co do paseczka to wymień co 60 tyś.

pompy wody nie wymieniaj - wymienisz jak padnie - a padnie napewno pytanie tylko kiedy

Cytat:
2003-05-15 08:17:29, -JACO- pisze:
pompy wody nie wymieniaj - wymienisz jak padnie - a padnie napewno pytanie tylko kiedy

No właśnie: KIEDY? W tej chwili (jeśli rozrząd będzie rozbebeszony), dochodzi Ci tylko koszt zakupu pompy (nie pamiętam dokładnie, chyba coś poniżej 100 zł) i masz spokój znowu na długi czas. Później (odpukać...) dojdzie jeszcze robocizna taka jak przy wymianie rozrządu. Należy też pomyśleć o napinaczu i rolce swobodnej.

Cytat:
2003-05-15 10:56:34, Meehau pisze:
Cytat:
2003-05-15 08:17:29, -JACO- pisze:

No właśnie: KIEDY? W tej chwili (jeśli rozrząd będzie rozbebeszony), dochodzi Ci tylko koszt zakupu pompy (nie pamiętam dokładnie, chyba coś poniżej 100 zł) i masz spokój znowu na długi czas. Później (odpukać...) dojdzie jeszcze robocizna taka jak przy wymianie rozrządu. Należy też pomyśleć o napinaczu i rolce swobodnej.

Problemy z pompą zaczynają się w Espero po 100 tys. km.

Więc warto wymienić teraz i mieć spokój na kilka lat

Ja musiałem zmienić po 80...

Ja swoją wymieniłem ostatnio, ojciec mówi ,że nie wymieniał ,
auto mam od nowości, czyli 200 tys wytrzymała

Ja mam na swoim 130kkm i tez nie byla wymieniana , ale znając życie jak człowiek się czymś pochwali to zaraz się mu to rozpierd....!
Dzisiaj spalanie wyszło mi 15 L/100!!!!!(Koszmar), ale w Poznaniu są takie korki, że...
PZDR.