Auto technika motoryzacyjna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na polce w sklepie zauwazylem gazetke o zachecajaco brzmiacym tytule (patrz tytul posta) i postanowilem wydac (na szczescie nie swoje ) 7,90 PLN.

Na okladce przekroj przez skrzynie DSG VW/Audi i wolami napisane ze super artykul o skrzyniach.

Podniecony ze dorwalem fachowa gazetke zaczynam czytac i ...

Po dwoch akapitach myslalem ze wyjde z siebie
Jak mozna cos takiego sprzedawac??? Koles nie odroznia sprzegla klowego od zebatego i wydaje sie ze cala wiedza jaka ma pochodzi z czytania kacika technicznego w Auto Swiecie czy innym Motorze. TANDETA

LUDZIE nie dajcie sie nabrac, gazeta to szmelc, a z fachowoscia to ma tyle wspolnego ze sa ladne obrazki i zdjecia, z ktorych nic nie wynika. Inne artykuly tez traca fachowoscia "inaczej".

Ministerstwo zdrowego rozsadku ostrzega: trzymajcie sie z daleka od periodyku, nie nadaje sie nawet do palenia w piecu bo jest na kredowym papierze.

Swoja droga ciekawe, czy trafilem na zly numer czy wszystkie poprzednie sa do bani.

nie wiem dlaczego twierdzisz ze gazeta jest gowniana,skoro pol mojej grupy przygotowuje sie z niej na egzaminy?
moze twoja wiedza po prostu nie wystarcza zeby ogarnac to co tam jest?

Cytat:
2006-05-06 11:49:33, mmost pisze:
Koles nie odroznia sprzegla klowego od zebatego i wydaje sie ze cala wiedza jaka ma pochodzi z czytania kacika technicznego w Auto Swiecie czy innym Motorze.

to pochwal się swoją wiedzą i oświeć nas jak wyglądają sprzęgła kłowe i zębate

Sprzeglo klowe
widac cztery KŁY, skrzynie biegow maja od 4 do 6 klow zazwyczaj

a sprzeglo zebate kazdy kto rozbieral skrzynke seryjna zapewne widzial, duza ilosc malych zabkow
a tu przyklad sprzegla zebatego

[ wiadomość edytowana przez: mmost dnia 2006-05-06 23:10:47 ]

A poza tym nawet nie chodzi o ilosc wiedzy zawartej w gazecie bo mozna jej troche znalezc, ale wrazenie jest takie ze ludzie nie bardzo wiedza o czym pisza.

[ wiadomość edytowana przez: mmost dnia 2006-05-06 23:14:05 ]

Może i masz rację... Zasada działania tego elementu odpowiada sprzęgłu zębatemu . W sprzęgle kłowym zasprzęglenie jest w innej płaszczyźnie. Zwracam honor.

Mostek musze sie z toba niezgodzic. Dla mnie jedna z lepszych gazet o motoryzacji. Zawsze mozna sie czegos wiecej dowiedziec niz to czy jest wystarczajaca ilosc miejsca nad glowe.... Moze i zdarzaja sie bledy ale znajdz cos bardziej fachowego na rynku.

Takie moje zdanie.

Pozdro

Widzisz, MaLi moze faktycznie gazetka najbardziej fachowa na rynku ale jak dla mnie to nieudane polaczenie fachowosci i wiedzy przystepnej dla "przecietnego czlowieka", a czasem sie tak nie da. Moze po prostu oczekiwalem czegos wiecej, duzo wiecej.