Jak to zrobić ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki mały problem (tylko się nie śmiać).
Kiedyś Spidzia mi to tłumaczyła ale zapomniałam a teraz Spidzi nie ma.

Ale do rzeczy. Mam pliczek czy jak to się tam zwie o rozszerzeniu .pps
Chce teraz sobie jedna fotke z tego skopiować.
Ktos mi proponował żebym zrobiła sobie screena ale ja nie chce bo wiem ze to sie jakos inaczej robiło tez.

Wiem, że musze użyc PowerPointa i go właczam i co dalej?

To jest prezentacja? Bo jak ja zapisuję prezentacje to zapisuje mi się w formacie .ppt, więc nie wiem... Ale spróbuj to otworzyć w Power Poincie, kliknąć ten obrazek prawym przyciskiem myszy i dać 'zapisz obraz jako', mi się przynajmniej tak zapisuje

No własnie nie mam tego "zapisz jako" bo juz tak próbowałam.
Moge wziąść "zapisz jako" przez wejście w PLIK ale mi wtedy tez głupoty pokazuje.

No nic, poczekam na Spidzie

a Jaka masz wersje Power Pointa ?

ja to robie chyba tak:

otwieram PP ... otwieram plik i po lewej mam do wyboru slajdy albo konspekt .. i mozna sobie z slajdow skopiowac i wkleic w jakis tam dowolny programik graficzny .. ale pewnie jest funkcja wyciagania zdjec z pp ... moze mi sie uda obczaic

skoro w tym watku poruszamy problemy techniczne, to sie podlacze a so

mam serwer ftp na bulletproof FTP server. i podczas laczenia sie niektorych klientow wyskakuje taki komunikat: 530 PORT command only accepts client IP address (IP bramy klienta!=IP klienta). wie ktos jak to ominac?

odpowiedz: zmienic soft serwera na np cesar ftp

I ja juz tez rozwiązałam swoj problem ..... przy pomocy Spidzi Dzieki.

Cytat:
2006-05-10 17:30:10, storm pisze:
I ja juz tez rozwiązałam swoj problem ..... przy pomocy Spidzi Dzieki.

ja jak przeczytałem Twój problem to nawet nie wiedziałem co to jest .pps

Cytat:
2006-05-10 17:31:11, sterciu pisze:
ja jak przeczytałem Twój problem to nawet nie wiedziałem co to jest .pps

A teraz już wiesz,bo jak wiesz to się podziel wiedzą bo inni tez wiedziec chcą

Cytat:
2006-05-10 17:37:01, is155 pisze:
A teraz już wiesz,bo jak wiesz to się podziel wiedzą bo inni tez wiedziec chcą

nadal nie wiem myslałem ze Stormik napisze mi po moim poscie wczesniejszym ale mam cichą nadzieje ze ktoś mnie uswiadomi wkońcu

Więc szkoła Spidzi

Najpierw otwierasz sobie Power pointa, wchodzisz do otworz i wybierasz plik .pps. Powinna pokazac Ci sie "wersja robocza", a nie prezentacja, wybierasz sobie (u mnie po lewej) ze spisu slajdow jakis okreslony ktory chcesz a po prawej pokazuje Ci sie obrazek i wtedy kopiuj i musisz go wkleic do painta a w paincie bierzesz zapisz jako, zeby byl plik o rozszerzeniu .jpg

I mi własnie tego painta brakowało w całej tej akcji

Cytat:
2006-05-10 17:41:39, storm pisze:
Więc szkoła Spidzi Najpierw otwierasz sobie Power pointa, wchodzisz do otworz i wybierasz plik .pps. Powinna pokazac Ci sie "wersja robocza", a nie prezentacja, wybierasz sobie (u mnie po lewej) ze spisu slajdow jakis okreslony ktory chcesz a po prawej pokazuje Ci sie obrazek i wtedy kopiuj i musisz go wkleic do painta a w paincie bierzesz zapisz jako, zeby byl plik o rozszerzeniu .jpg I mi własnie tego painta brakowało w całej tej akcji

a juz łapie ja to zamieniam na pliki jpg w Corelu Photo-Paint chyba ze Power Point to to samo ale jeszcze nigdy nie trafiłem na pliki w formacie pps

To sprawdz sobie za chwile poczte.... ale nie chce mi sie wierzyc że się z .pps-em nie spotkałeś. Ja to ciągle dostaje taka prezentacje.

no to mnie zagiełas... bo nie wiem co z tym zrobić teraz

Hmmm włączyć?

włączyłem... i co ?? wyskoczył komunikat jakim programem go uruchomić i kazał wybrac z listy

A to nie wiem..widać nie masz programu który obsługuje pps-y

no dobrze to teraz powiesz mi co to za program , jak sie nazywa ??

Ja niestety sie na tym nie znam..bo ja właczam i jest

mi az komp sie wyłaczył nie wiem czemu jak próbowałem go przez pewnien program otworzyc dzieki za info i tu i na privie bo wsumie wszystko czytałem po dwa razy