Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-07-11 18:21:42 zawieszenie...... |
Exar Mercedes 124 Lublin | 2006-07-11 18:31:44 aha...to przez te upaly jakos nie przetwarzam danych z nalezytą predkoscia...a co najbardziej w zawieszeniu Espero moze sygnalizować na duzy przebieg autka ? |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-07-11 18:36:03 Ja też sprzedaję swojego esperaka.Ale tak,żeby go nie sprzedać ![]() |
Exar Mercedes 124 Lublin | 2006-07-11 18:42:11
uuu...a to ciekawe...ja mam podobnie znajomi chca kupować mojego Miecia a ja wole zeby sobie stal i rdzewial... A tak serio to czekam na poważne propozycje...jak z W-wy to bede tam we czwartek i chetnie poogladam jakies ciekawe zadbane egzemplarze...no i najlepiej w dobrej cenie... ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-07-11 19:37:26 Jesteś pewien swojej decyzji? Przesiądziesz się z dobrego ale starego auta, na gówniane stare auto. Bez sensu alternatywa. Zamieniać jednego złoma, na drugi. Przynajmniej ten pierwszy jest Ci znany, wiesz co jest do zrobienia, jakie ma niedomagania - no i ruda w 15 letnim mesiu jest nieporównywalnie mniejsza niż w 8 letnim złomiaku. |
Exar Mercedes 124 Lublin | 2006-07-11 19:54:50
Stary sprawa wyglada tak, że potrzebne mi na "gwałt" drugie autko...gdzie słowo gwałt znaczy, że dziewczyna musi mieć czym dojechać do pracy...mam sobie kupić od jakiegoś dziecieka Golfa z motorkiem 1,4 ? słuszną wytyczyles uwagę ale skoro już to powiedz mi co ja mam w tej sytuacji zrobić...? |
![]() pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2006-07-11 20:01:25
Przesadzasz, gdybyś zobaczył moje 11 letnie Espero, to praktycznie nie ma tam rdzy, wcześniej też miałem Espero 95 rok i rdzy nie było (jedynie trochę purchli od wewnętrznej strony drzwi). Fakt że to są auta z Niemiec. Nie mam pojęcia od czego to zależy ale Esperaki z Niemiec praktycznie są bez rdzy, mieszkam blisko granicy, sporo esperaków tu widziałem i wiem co mówię. Nie namawiam do zakupu Esperaka z Niemiec, bo i w Polsce są egzemplarze świetnie zabezpieczone przed korozją, ale generalnie jak chcesz kupić Espero to bierz z Niemiec. Poza niedziałąjącą klimą i termostatem nic złego Cię tam nie może spotkać ! |
Exar Mercedes 124 Lublin | 2006-07-11 20:11:17 A mógłby któryś z panów podać jakieś ceny Esperaków...bo w sumie to jest najważniejsze przy zakupie auta... ![]() |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2006-07-11 20:40:27 Ja swoje kupiłem dokładnie rok temu z przebiegiem 127 tys z 97 r wersja bez poduszki i bez klimy 1,5 16 V. Ogólnie nie narzekałem przez rok za wyjątkiem plastyków i nietypowych usterek drobnych. Przez ten rok zrobiłem 30 tys byłem na Chorwacji. Fakt że kupiłem go od swojego "BOSSA" ktory przes sprzedaza zmienil mi rozrzad i inne pierdol. Ja przez rok zrobilem to co trzeba bylo zrobic przy takim autku: doprowadzilem do porzadku plastyki by nie skrzeczaly wyeliminowalem stuki amorki, tarcze klocki, szczeki bebny zalozylem nowa instalke lpg u szwagra usunalem zaczatki rdzy, no i przedewszystkim tak jak koledzy mowia doprowadzilem elektryke do ladu bo strasznie w tych autkach sniedzieja styki a to szyby sie nie uchylaly a to klakosn nie chodzi a to kontrolka paliwa ale wystarczyl elektrosol i papie scierny i jest git. ogolnie jestem zadowolony. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-07-11 20:57:47 Ja swojego kupiłem też rok temu.Z tym,że w przeicwieństwie do misiekwwa mój jest full opcja w automacie,silnik 1,8 i pochodzi z niemiec.Jako,że wolę na zimne dmuchać wymieniłem hamulce z przodu (tarcze,klocki,zaciski), rozrząd (z powodu stukającego napinacza) i uszczelkę pod głowicę. A poza tym to leję i jeżdżę. ![]() |
Exar Mercedes 124 Lublin | 2006-07-11 21:11:44 Panowie a jakieś ceny podacie czy macie stracha... ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2006-07-11 21:36:24
Espero na rynku jest od 1996 roku, więc jakim cudem ktoś sprzedaje furę z 1994 ?? Źródło Korea ![]() |
Exar Mercedes 124 Lublin | 2006-07-11 21:41:03 Sorry pomyłka... ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-07-11 21:43:48
Raczej od 1995. ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-07-11 21:44:20 Dobra,ceny: można kupić samochód za 3 tyś zł i opowiadać wszystkim jaki jest super.Wszystko zależy od tego co dla kogo jest super:kumpel miał samochód-4 łyse opony,hamulec działał tylko na prawy przód,tył wyciął bo przewód padł, ale oczywiście czarne szyby,tuba w bagażniku itp.I dla niego auto było super.Można kupić samochód z 3 tyś i płakać na forum że to się popsuło,czy tamto.Byle jakiego esperaka można już nabyć za 6 tyś zł.Ale nie oszukujmy się:samochody naprawdę zadbane nie sprzedaje się za 5-6 tyś.Jeżeli nie ma chętnych to lepiej już jeżdzić do końca i utopić dziada w wiśle ![]() BTW-trafiłeś do ekskluzywnego klubu.Gentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach,gentelmeni je po prostu mają ![]() ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2006-07-11 21:45:29
To chyba z importu, bo z Żerania zaczęły schodzić w 1996 roku, wersja 1,5 bez wspomagania. |
Exar Mercedes 124 Lublin | 2006-07-11 21:59:49
Różnie to można interpretować... Sytauacja na rynku samochodowym szaleje, a ja jestem w takiej sytauacji, że nie mogę kupić samochodu za powiedzmy 20 tys bo skarbówka by mnie chyba rozszarpała...wszyscy wiemy o co chodzi... Wiem, że idealnego autka sie nie kupi ale mozna kupić samochód wzglednie nadajacy sie do eksplatacji...3 tys to przesada ale ogladalem Espero np za 4,5tys i bylo nawet zadbane, a zaplacić 6-7 tys za marke Daewoo Espero to tez chyba przesada... Powiem tak chcialem sprzedać mojego Mietka 124 blachy w stanie nienejciekawszym ale technicznie zyletka... chcialem 3tys i zainteresowanych zero... |