Jedynie słuszne dywaniki do złomiaka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako, że wczoraj zabrałem się za serwis dywaników (mycie) w zakamarkach moich 64Kb pamięci znalazłem pytania o wygląd moich dywaników. Oto one (po letnich 2 sezonach użytkowania):

Image Hosted by ImageShack.us

No i co, od razu widac, ze malo jezdzisz samochodem

Ale kolor mi sie podoba

Aha, i po co sa te 2 dziury w dywaniku kierowcy?

Fakt - w lecie zwykle duzo mnie niż zimą, kiedy to w miesiącu wychodzi i 1500 km. Dziury służą do wkręcenia plastixowych śrub mocujących dywanik kierowcy do wykładziny w podłodze. Niestety nie mam tych śrub.

Jak będziesz topił dziada w wiśle to chociaż dywaniki wyciągnij,bo fajne

Cytat:
2006-03-29 22:02:49, leszek_espero pisze:
Jak będziesz topił dziada w wiśle to chociaż dywaniki wyciągnij,bo fajne

Nie utopi... za daleko do wisły...koszt paliwa... i powrót "z buta" chyba zadecyduje ze esperak rozsypie sie na parkingu.

trzeba przyznac ze dywaniki 1 klasa

Aż mi wstyd, moich gumowych nie widać pod warstwą piachu. Patrząc na auto z boku to białe, pod spodem białe, w środku syf, a w dowodzie pisze że zielone.

Cytat:
2006-03-29 22:10:46, Czarek_Rej pisze:
Nie utopi... za daleko do wisły...koszt paliwa... i powrót "z buta" chyba zadecyduje ze esperak rozsypie sie na parkingu.

Ciiii... w sobotę będę w krakowie złomiakiem, ale daleko od wisły
Aha... te cienie na dywanikach to nie brud. Poprostu wełna z irlandzkich owiec połączona z kaszmirem tak się wygniata po naciśnięciu.

Właśnie zdecydowałem się zanabyć identycznie wyglądające na allegro. Różnią się tylko napisem bo nie ma logo i daewoo. Może wreszcie nic mi się nie będzie zwijać i wędrować po podłodze.

Cytat:
2006-03-30 10:50:43, Walus pisze:
Może wreszcie nic mi się nie będzie zwijać i wędrować po podłodze.

Ten kierowcy jak nie jest przymocowany to rucha się po podłodze, pomimo papieru ściernego pod spodem. Daj linka do aukcji - z ciekawości.

Ależ proszę Cię bardzo:
moto.allegro.pl/show_item.php?item=93123731

No to gratuluję, bo to chyba cóś takowego jak ja mam - jeśli są takowoż grube jak moje.

No więc właśnie, pytanie jak z jakością - grubością. Aczkolwiek po Twoim poście i zdjęciach skupiłem się na kształcie i to jest jedyna taka oferta. Inne się różnią dośc znacznie.

Cytat:
2006-03-30 10:50:43, Walus pisze:
Właśnie zdecydowałem się zanabyć identycznie wyglądające na allegro. Różnią się tylko napisem bo nie ma logo i daewoo. Może wreszcie nic mi się nie będzie zwijać i wędrować po podłodze.

Prośba ! Daj znać jak już je założysz czy są ładne, grube, solidne, nie zawijają się, ani nie chodzą po podłodze, jeśli tak to też je sobie zamówie

Cytat:
2006-03-30 11:29:41, Walus pisze:
No więc właśnie, pytanie jak z jakością - grubością. Aczkolwiek po Twoim poście i zdjęciach skupiłem się na kształcie i to jest jedyna taka oferta. Inne się różnią dośc znacznie.

Walus jak te nowe dywanki? ok?

Chyba też sobie takie kupie... Bo od poprawiania tego gumiaka cholera jasna mnie strzela... A ten "fabryczny" pod spodem lata jak wilk w zagrodzie

Ja takie wlasnie mam
Tzn. wczoraj dostalem awizo, ze czekają na mnie na poczcie do odbioru

Dostałem już dość dawno, ale niemam czasu żeby posprzątać w środku auto i je położyć, więc wożę w bagażniku. Poza tym sprzedający uprzedzał, żeby przez pierwszy tydzień unikać moczenia ich, bo nadruk jest świerzy, więc mi się nie śpieszy. Na oko wyglądają spoko. Może dziś przymierzę to dam coś znać

Wczoraj ogladalem w ktoryms z marketow takie, chyba w tesco - ale gum pod spodem nie mialy i jakis wiesniacki tuning napis to se podarowalem... chyba se zamowie te jedyne sluszne z allegro.

No to po drugim dniu jazdy z nowymi szmatami mogę powiedzieć, ze na razie jestem zawodolony.
Przód pasuje idealnie, nic się nie zagina, pedały nie czepiają, a przez to, że sięgają idealnie od brzegu do brzegu i jest pod spodem baranek dobrze się czepiający wykładziny to i nie przesuwają się. U pasażera sięga do góry aż pod plastiki idealnie zakrywając całą wykładzinkę. Tył mógłby być trochę dłuższy, znaczy sięgający bardziej pod fotele, ale w sumie tyż jest oki.
Co do grubości (jakości) to trudno powiedzieć, za grube nie są, ale dość "zbite" i mięsiste, więc powinno być spoko.
Acha! Co do pasażera to żeby się zmieścił raczej trzeba wymontować mocowanie gaśnicy (kto nie wymontował), bo inaczej będzie za długi i może się górą zaginać na plastikach i opadać.

[ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2006-04-19 09:52:59 ]