MotoNews.pl

LPG pytanko o butle

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamiar założyć gaz do Reno Clio rok 93 silnik 1.2 moje pytanie jest takie jak wiecie koło jest od spodu gazownik mi powiedział że można założyć od spodu butle i w środku w środku nie będzie prawie bagaznika a więc od spodu jak załoze czy nic się nie będzie działo złego przeciez ona będzie wystawiona na działanie wody rdzy itp itd czy to nie skruci jej żywotnosci PLIS oszybkie odp. bo jestem umówiony na piątek i do tego czasu musze się zastanowić DZIA

stako produkuje specjalne osłony na zbiorniki podwieszane
przynajmniej w katalogu z 2002 roku takie widziałem
wejdź na ich stronę i poszukaj
zbiornik podwieszany po 3-4 latach bez osłony wygląda jakby miał 10

Cytat:
2006-05-09 13:54:23, Tristyan pisze:
Mam zamiar założyć gaz do Reno Clio rok 93 silnik 1.2 moje pytanie jest takie jak wiecie koło jest od spodu gazownik mi powiedział że można założyć od spodu butle i w środku w środku nie będzie prawie bagaznika a więc od spodu jak załoze czy nic się nie będzie działo złego przeciez ona będzie wystawiona na działanie wody rdzy itp itd czy to nie skruci jej żywotnosci PLIS oszybkie odp. bo jestem umówiony na piątek i do tego czasu musze się zastanowić DZIA

Witam,
ja założyłem butlę pod podłoga przejeździłem dopiero rok z nią ale po tej zimie nie ma na niej śladu korozji, za to zawór od ręcznego odcięcia wypływu mi zaśniedział i nie mogę go zakręcić. Po za tym nic się z nią nie dzieje złego. Możesz ja obudować osłoną - to jest o około 200zł więcej. Radzę Ci od razu zakonserwować podłogę przed montażem. Co do bagażnika to i tak będziesz miał go zajęty bo musisz gdzieś dać zapas a nawet dojadówka zajmuje sporo miejsca. Znajomy w clio miał małą butlę w bagażniku tankował się co kawałek ale bagażnik był w miarę pojemny a koło na swoim miejscu. Nie masz co się obawiać o butlę pod autem ale sam musisz wybrać na czym Ci zależy.
P.S
Radzę zakonserwować podłogą przed montażem bo potem będzie kłopot co kolwiek zrobić.

[ wiadomość edytowana przez: Wergilius dnia 2006-05-09 15:02:19 ]

W przepisach jest (Minister Infrastruktury) ze można istalować butlę na zewnątrz pod warunkiem zastosowania dodatkowej osłony. O ile pamiętam nie piszą jednak jaka to ma być osłona, czy szczelna czy nie...