Pytanko a zgrzyt

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki objaw jak ruszam to z wiekszego gazu to mam tak jagby zgrzyt metal o metal nie wiem co to mpoze byc tak jagby jak silnik sie poruszy tlumik albo cos tak jagby sprezyna jakas
co to moze byc metaliczny poglos

Nie mam pojęcia co to może być,ale piszesz coś tam o tłumiku.A więc u mnie od bańki gdzie jest katalizator odspawała,odeszła od bańki osłona(w dwóch miejscach z tyłu).Gdy silnik pracował powodował drgania które powodowały że osłona obciarała,tarła,obijała się o bańkę powodując hałas nie z tej ziemi.Myśle że u ciebie jednak to nie jest to,ale zawsze można sprawdzić.Ja mam w tej chwili problem tego typu że metaliczny dźwięk dobiega tak jakby ze skrzyni biegów czy też drążka zmiany biegów.Nie wiem???

Cytat:
2006-05-12 21:06:59, mmmmat pisze:
mam taki objaw jak ruszam to z wiekszego gazu to mam tak jagby zgrzyt metal o metal nie wiem co to mpoze byc tak jagby jak silnik sie poruszy tlumik albo cos tak jagby sprezyna jakas co to moze byc metaliczny poglos

sprawdz poduszki pod silnikiem i skrzynia, druga sprawa to to ze masz do wymiany metalowa uszczelke miedzy kolektorem wylotowym a rura tlumnika (laczenie na dwoch srubach na sprezynach)