Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
frogulus Giżycko | 2006-02-11 21:20:22 Poradźcie coś, proszę... |
jacekes Miłośnik FSO 125p Poznań | 2006-02-11 21:22:37 Poczytaj tutaj, ostatnio wałkowaliśmy podobny temat.
Bardzo chciałbym coś więcej Ci poradzić, ale zupełnie nie znam się na polonezach. |
szymoniec Miłośnik FSO ![]() SUPB01 | 2006-02-11 21:24:16 1. Nie Daewoo, ale Daewoo-Fso ![]() 2. jaki przebieg? 3. GSI czy GLI? ----------------- pomarańczowa alternatywa |
![]() andrzej_krakow (S) Miłośnik FSO ![]() Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2006-02-11 21:49:56 Odwrotnie - GSI to wielopunkt a GLI - monowtrysk |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2006-02-11 21:51:00 Plus miał nakładki progowe w serii. Druga sprawa, zwróć uwagę na dziwne zaokrąglenia w okolicy tylnych błotników (jak są te przetłoczenia nad kołami przechodzące później w prostą blachę). Jeśli są bardzo obłe, to znaczy, że tam już szpachli siedzi kilo i że na wiosnę wyjdzie ruda. Zwróć uwagę na stan oleju silnikowego. Posłuchaj silnika, czy nie stuka i nie puka. Jeśli masz dostęp do ksiązki serwisowej to zwróć uwagę, czy nie była robiona uszczelka pod głowicą (masz marne szanse na dotarcie do prawdy jednak jeśli by Ci się trafiła taka informacja...). Jeśli to GSI to serwisanci mówią, że po pierwszej uszczelce następne padają szybciej.
Na sprawdzenie czy licznik nie był kręcony nie masz za bardzo szans, chociaż szczególne ślady przy liczniku moga to zdradzić. Co jeszcze? Zwróć uwagę na stan zbiornika paliwa i pasków go trzymających. Jak bardzo skorodowany to targuj cenę, bo wkrótce czeka Cię wymiana, niestety to trochę kosztuje. Sprawdź czy z układu wspomagania nie cieknie (drogie naprawy). Popatrz na akumulator, bo zwykle sprzedają z jakimś badziewiem. To chyba tyle. Generalnie patrz na blachy, bo mechanikę to da się naprawić. Ale jak nie ma do czego przykręcić to jest wtedy gorzej. Chociaż pocieszające jest, że Plusy juz tak nie gniły. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2006-02-11 21:55:08 Co pada? W alternatorze to czasem szczotki (rzadko), w rozruszniku czasem tulejki (też rzadko). Amortyzatory są długowieczne (170 tys km bez wymiany). Jak sprzęgło nie było przypalone to pociągnie jeszcze. W zasadzie pojawiają się drobne usterki, ale łatwe w usunięciu i tanie. Generalnie oby wszystkie się tak psuły. |
![]() Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-02-11 22:09:03 Nie ma takich. Mozna auto zajezdzic w 20 tys km a moze byc bardzo dobre w 200 tys |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2006-02-12 17:49:38 proponuję poszukać gdzieś na stronach, ale wg mnie jakieś 4500-5000 zł
ja mam 99r 1,6 gsi od przebiegu 30kkm, a teraz jest jakieś 88kkm przez ten czas naprawiałem wycieraczki (silniczek), jakiś wężyk przy filtrze powietrza, węże od chłodzenia (tylko te, które dołożyli mi podczas zakładania instalacji gazowej),przy 57900 wymiana termostatu, przy 78800km wymiana 2 gałek w ukladzie kierowniczym, przy 81200 wymiana uszczelki pod głowicą + naprawa chłodnicy (skutek uszkodzenia uszczelki), przy 83700km wymiana prawego przedniego wężyka hamulcowego z powodu pęknięcia, przy 84700km wymiana akumulatora poza tym wymiana normalnych materiałów eksploatacyjnych - 2 razy tłumiki, 2 razy klocki przód, 5 razy olej, 3 razy świece zapłonowe jesli go kupisz, to niedługo czeka Cię wymiana paska rozrządu - WAŻNE!!! |
frogulus Giżycko | 2006-02-12 18:07:06 "Ile chcesz wziąść, czy ile chcesz dać ? "
Jak pisałem wcześniej, mogę go kupić od bliskiej rodziny, a jak nie to mam im pomóc sprzedać. Sformułuję pytanie inaczej - gdybyście chcieli go kupić, ile Wy bylibyście w stanie za niego zapłacić? To nie oferta sprzedaży, tylko prośba o skrajnie SUBIEKTYWNĄ ocenę wartości. Co do Allegro i innych internetowych giełd, to już sprawdzałem, ale zawsze w takich przypadkach lepiej pytać na forach takich jak te ![]() |
![]() Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-02-12 18:39:37 Oj tak sie piescisz. Jak ci gluio od rodziny wziac za flaszke, to postaw sprawe jasno "rodina, ile chcecie i koniec" mysle ze tak do 4tys to warto kupic, moze do 5. A jak mniej -to znizka rodzinna |
PAGAN Wwa | 2006-02-12 18:40:47 jak daja po dobrej cenie to sie wiele nie zastanawiaj, tylko bierz. bez obejrzenia auta nikt ci nic nie powie. nie jeden z nas jechal po auto pareset kilometrow, ktore ladnie wygladalo na zdjeciach, a w rzeczywistosci okazywalo sie kompletna ruina. |
frogulus Giżycko | 2006-02-12 19:04:01 Problem w tym, że ja jeszcze ceny nie słyszałem. I chciałbym się Was poradzić, zanim ją ewentualnie usłyszę, do jakiej kwoty za taki samochód to okazja. |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2006-02-12 19:12:05 wedlug mnie do 3500zł to super okazja - auto z małym przebiegiem ,zadbane, garażowane, duże, z gazem
co najmniej do 100kkm spokojnie nim pojeździsz |