Coś mi się to przestaje podobac....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pierwszy raz odwalił mi essi numer w zeszłe lato .
Postawiłam samochód na chwilke a potem juz nie chciał odpalić. sholowalismy go do elektryka i.... pod bramą odpalil.
Zimą, wiadomo nieskie temperatury zdażyło się raz czy dwa, hol i do przodu. Przez 6 miesięcy był spokój więc chyba jego poprzednie grymasy nie maja nic współnego z obecnym.

Od trzech tygodni znów jest probem, tak co trz dni samochód mi nie chce odpalać.

Kręci ładnie, nawet za ładnie . Trochę wyglada jak by iskry nie było i obciążenie na aku. Wystarczyczy go bujnąć ( pociągnąć innym, a wczoraj to juz pprostu go pchneliśmy) nawet dwa metry i odpala bez problemu.

Mam swoje podejżenia ale poczekam jeszcze na wasze opinnie.

Niestety drogo to widze

fordzik 91 r. 1,4 z gazem

temat tez walkowany dosyc sporo.... na poczatek polecam przeczyscic porzadnie rozrusznik i podlaczyc dodatkowa mase od rozrusznika do karoserii...

Hm.... a co ma do tego rozrusznik skoro samochód ładnie kręci?
Może czegoś nie kumam

Ja podejżewałam jakiś czyjnik, ale jaki ????

tak mi zaświtało w głowie - wiele razy była mowa o czujniku położenia walu i o jego śniedziejącej kostce

zatem zaczął bym od przeczyszczenia i spryskania jakimś kontaktem kostki przy tym czujniku
nie zaszkodzi również przczyścić resztę widocznych kostek

Ja wczoraj tez mialem maly problem z odpalenie ale jak poruszalem kablami przy rozruszniku to odpalil.

Zostawilem samochod na jakies 5-10 min i nie chcial odpalic to mylalem ze aku padl bo juz cieko piszczal ale jak juz pisalem poruszalem kablami przy rozruszniku to odpalil no to wiec proponuje odkrecic kable, przeczyscic kancowki kabli i podlaczyc i napewno bedzie odpalac

Właśnie sobie przypomniałam iż raz po poruszaniu kabelków pod maską (różnych jak leciało) essi odpalił.
Gdzie jest ten czujnik? aby zlokalizować kostkę.

Cytat:
2006-05-11 17:45:37, olaola1 pisze:
Gdzie jest ten czujnik? aby zlokalizować kostkę.

przy bloku, na dole w okolicach łaczenia skrzyni z silnikiem

Cytat:
2006-05-09 07:51:54, pytlar pisze:
temat tez walkowany dosyc sporo.... na poczatek polecam przeczyscic porzadnie rozrusznik i podlaczyc dodatkowa mase od rozrusznika do karoserii...

Pytlar Ty obcykany juz jestes jak malo kto Tylko czytanie tekstu ze zrozumieniem marnie idzie Ale spamer jestes 1 klasa

Cytat:
Pytlar Ty obcykany juz jestes jak malo kto Tylko czytanie tekstu ze zrozumieniem marnie idzie Ale spamer jestes 1 klasa