Radio ?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam stare radio w swoim aucie w e34 i zamierzam zainwestować w audio.Oryginalnie 6 głośników,i ciekaw jestem jak to będzie grało pod dobrym nowym radiem..Zalezy mi na barwie dzwięki nie na słyszalności..tylko na jakości!! co o tym sądzicie? Prosze o pomoc w wyborze,i licze na wszelkie sugestie.Jakie macie audio w swoich bolidach, jesteście zadowoleni? zerknijcie na tosony

Witam
Proponuje dać sobie na spokój z firmą Sony, fajna firma i robi dobre telewizory, (nawet nie wiem czy nie najlepsze) ale radyjko to może np Pioneer. Za 700-800zł mozna kupić coś sensownego.
Co do pytania jak to będzie grało to: poprostu będzie grało, bez fajerwerków. Większość e-34 ma zamontowane fabryczne wzmacniacze, napewno na przedni system, natomiast nie wszystkie mają na tył. Jeżeli z tyłu masz fabryczne 13tki to lepiej je zastąpić 16ami.
Więcej się mozesz dowiedzieć na forum Car-Audio.
PS. Złe wieści; BMW to jedna z najtrudniejszych do nagłośnienia marek. Cały czas to przerabiam i wiem że naprawde trudno zrobić w e-34 dobrą muze.
Pozdrawiam

Orginalny Becker nic innego. Jest to radio ze stajni Harman Kardon, bylo montowane w bm-kach. Ja posiadam takie radyjko i naprawde nie zamienie na inne, nie dosc ,ze pasuje do calej deski, wygladem jak i podswietleniem to swietnie brzmi. Zreszta wystarczy spojrzec na demo car JBL smarta wykonanego przez wroclawska firme extreme car audio i tam wlasnie napedza to wszystko Becker. Chlopaki z tej firmy maja patent na poprawienie dzwieku w tym radyjku ale nawet bez tego gra to naprawde ladnie i chowaja sie świecące choinki soniaka lub pioniera No chyba ,ze chcesz miec mrugajace swiecace z biegajacymi laskami radio

Cytat:
mrugajace swiecace z biegajacymi laskami radio

Po moim pioneerku zadne laski nie chcą biegać. Jak je sobie załatwić??
A może jeszcze jest opcja topless??

A poważnie to uważam że Pioneer za swoje przystępne ceny robi dobre radyjka, w porównaniu do podobnej kalsy np Sony, dynamika dzwięku i wszechstronnosć ustawień i korekcji dzwięku jest więcej niż bardzo dobra.

ZABA ma rację. Radio Becker to najlepszy wynalazek do samochodu. Do tego proponuję głośniki MB Quart. Efekt gwarantowany. W E34 nie ma sensu wymieniać tylnych głośników na 16 cm, gdyż jest tam poważny problem z ich właściwym zamocowaniem. Jeśli komuś brakuje niskich częstotliwości, o wiele korzystniejsze jest zamontowanie niedużego subwoofera.

Cytat:
W E34 nie ma sensu wymieniać tylnych głośników na 16 cm, gdyż jest tam poważny problem z ich właściwym zamocowaniem.

Zawsze jest sens wymienić na większe, tak samo jak na lepsze.
Problem to jest sam w sobie a dokladniej w fabrycznym zamontowaniu tylnych głosnikow 13ek w plastikowych puszeczkach.
Bez problemu zamontowalem 16tki na zrobionych do tego celu panelach, efekt jest dużo lepszy.

Cytat:
Jeśli komuś brakuje niskich częstotliwości, o wiele korzystniejsze jest zamontowanie niedużego subwoofera.

Kolejny problem: blacha miedzy kabiną a bagażnikiem. Już mam trzecią z kolei obudowę z głosnikiem niskotonowym 30cm na dobrym monoblocku i basu jak nie było tak nie ma, a dokladniej jest inny niz powinien być.

Cytat:
2006-05-29 14:24:59, BeeMWe pisze:
Kolejny problem: blacha miedzy kabiną a bagażnikiem. Już mam trzecią z kolei obudowę z głosnikiem niskotonowym 30cm na dobrym monoblocku i basu jak nie było tak nie ma, a dokladniej jest inny niz powinien być.

A nie ma tam mozliwosci usuniecia tej blachy? W E30 tak mozliwosc była z racji montazu w to miejsce worka na narty który zreszta chetnym odsprzedam

I bas ma sie całkiem dobrze