Co sądzicie o takim zestawia??? Proszę o opinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich...

Mam zamiar troszke zmodernizować swoje audio w aucie i wstępnie wybrałem taką konfiguracje:
Radioostwarzacz pioneer DEH-2820MP
Wzmacniacz Blaupunkt GTA4 special
Subwoofer Blaupunkt GTB300

Głośniki na razie zostawiam takie jakie mam, tzn. z tyłu mam Pioneer'a TS-G1748 i na razie je zostawiam.
Z przodu mam jakieś seryjne 10 i z braku funduszy odkładam ten wydatek na później.

Co sądzicie o takim zestawia. Szczególnie mi chodzi o opinie na temat wzmacniacza i subwoofera, bo co do radia to chyba będzie najlepsze patrząc na jakość i cene.

Pozdrawiam i z góry dzieki za odp.
BziKu

Z braku funduszy to moze lepiej zamiast tamtego subwoofera wstawić cos TAKIEGO ??

witam ponownie

Kupiłem już tego Pioneer'ka DEH 2800MP.
Wcześniej miałem SONY MP30 i musze przyznać, że jest ogromna różnica, niebo, a ziemia.

Teraz czas na dalszą rozbudowe, ale chyba jednak zaczne od głośników z przodu (seryjne), bo nie wyrabiają.

Pozdrawiam i polecam to radio...

To jednak kupiłeś ten wzmacniacz i woofer ?? Jak tak to powiedz jak sie spisuje woofer bo tez zamierzam taki nabyć.

No jeszcze nie kupiłem, narazie sam radioodtwarzacz.
Ale w niedalaekiej przyszłości kupie.

W każdym razie, gdybyś ty kupił wcześniej to daj znać jak gra

Pozdro

Witaj kolego
Moze moje zdanie sie nie bedzie wiele liczylo, ale proponuje Tobie abys do zakupionego sprzetu dokupil kilka metrow jakiegos dobrego kabla, najlepiej beztlenowego i o wiekszej srednicy bo nici z tego ze zainwestujesz w dobry sprzet jesli podepniesz to na zwyklym kablu elektrycznym ktory robi duze opory!
Dobierz kabel do mocy glosnikow i wzmacniacza - polecam!

Pozdrawiam i milej zabawy

Cytat:
2006-05-04 09:08:25, RumJanek pisze:
Witaj kolego Moze moje zdanie sie nie bedzie wiele liczylo, ale proponuje Tobie abys do zakupionego sprzetu dokupil kilka metrow jakiegos dobrego kabla, najlepiej beztlenowego i o wiekszej srednicy bo nici z tego ze zainwestujesz w dobry sprzet jesli podepniesz to na zwyklym kablu elektrycznym ktory robi duze opory! Dobierz kabel do mocy glosnikow i wzmacniacza - polecam! Pozdrawiam i milej zabawy

Popiera kolege w 100%. Chodzi głównie o przewody seryjne. Odrazu OUT! No i nie mówie już o podłaczeniu wzmacniacza, ale to już zupełnie inny temat

Witam. Ja osobiście zamiast tego Pioneera kupiłbym Sony albo dołożył na Alpine :], ale tak powaznie to wole Sony ma świetny system antywstrząsowy i dobra jakość dzwieku i wykonania w porównaniu do ceny. Co do wzmacniacz nie polecam - słuchałem tego wzmaka na dobrych głosnikach i jakosc marna mocy tez za duzo nie ma, a tego suba to naprawde ODRADZAM rozczarujesz sie nim, no chyba ze chcesz bass jako tło i nie masz wygórowanych wymagań. Polecam kupic głosnik np JBL albo Pioneera TS-W306C i do tego osobno obudowe - koszt podobny - około 400zł a gra o wiele wiele lepiej. No ale decyzna oczywiścnie nalezy tylko i wyłącznie do Ciebie :].

mam takiego suba BLAUPUNKTA już prawie od roku i naprawde daje rade, sprawdza sie na każdego rodzaju muzyce, może nie brzmi zbyt czysto ale nie mam wygłuszonego auta i po 2 miesiącach zaczeło mi wsztystko latać i drżeć od basu. Pozatym on kosztuje niewiele i jak za tą kase to naprawde gorąco polecam, nic lepszego sie nie znajdzie (hałasu też potrafi narobić bo najpierw mnie słychać a potem widać, masaż pleców zapewniony nawet na przednim siedzeniu )

Cytat:
2006-05-10 14:50:47, adikox pisze:
Witam. Ja osobiście zamiast tego Pioneera kupiłbym Sony albo dołożył na Alpine :], ale tak powaznie to wole Sony ma świetny system antywstrząsowy i dobra jakość dzwieku i wykonania w porównaniu do ceny. Co do wzmacniacz nie polecam - słuchałem tego wzmaka na dobrych głosnikach i jakosc marna mocy tez za duzo nie ma, a tego suba to naprawde ODRADZAM rozczarujesz sie nim, no chyba ze chcesz bass jako tło i nie masz wygórowanych wymagań. Polecam kupic głosnik np JBL albo Pioneera TS-W306C i do tego osobno obudowe - koszt podobny - około 400zł a gra o wiele wiele lepiej. No ale decyzna oczywiścnie nalezy tylko i wyłącznie do Ciebie :].

mam pionka 3600MP i nie było jeszcze akcji żeby mi płytka gdzieś podskoczyła, a co do Soniaczy to spotkałem sie z kilkoma modelami co skakały jak głupie

a ja napisze tak: teraz Sony spadło o wiele niżej...a co Pioneer to Pioneer...ja bym polecał Jbl 1000 o średnicy najlepiej 38 cm, do tego dobry wzmak i po 30 minutach słuchania masz dosyć, wiem bo ma taki głośnik w skrzyni mój znajomy, napędza go TAKIM wzmacniaczem i odziwo to boschmann to powiem szczerze że nigdy bym sie niespodziewał tego że to tak gra...auto poprostu podskakuje...

ale wracając do blaupunkta to mam na tyle 2 głośniki jakies 13 cm były tam razem z zakupem auta i każdy kto słyszy jak to gra pyta się czy ja mam tube w bagażniku...wiec sprzęcik tej firmy niejest wcale zły...

napiszcie potem wrażenia po nabyciu tych skrzyneczek...

pozdrawiam

Kurde ale mi sznowni koledzy namieszali...
Sam nie wiem co robić.
Na pewno wzmacniacz i sub blaupunkta ma jedną duużą zalete, która przewyższa JBLa - cena.
Oczywiście domyślam się, że sub JBLa będzzie dudnił lepiej niz ten blaupunkt, tylko, że w cenie suba JBLa mam wzmacniacz (292zł) i sub (180zł) blaupunkta.

Teraz rodzi się pytanie, czy warto ewentualnie "poczekać" i dołożyć czy nie? Czy ta różnica w jakości będzie tak duża jak w cenie???.

Ps.
Co do rada to jestem żywym dowodem, że Pioneer jest o niebo lepszy, jeszcze niedawno miałem SONY mp30, teraz mam Pioneera DEH 2800MP. Są te same głośniki, te same kable, a jakość jest lepsza. Poza tym SONY miało problemy z odczytywaniem płyt CD.

moje zdanie jako użytkownika suba blaupunkta znasz - moim zdaniem warto, chyba że jesteś audiofilem i masz dużo kasy do wydania

Zdecydowałem się na Blaupunkta, tzn. wzmacniacz GTA4 series i sub GTB300.
Jeszcze przerzuce głośniki Pioneera Pioneer'a TS-G1748, które mam na tyle na przód.
Zostaje mi jeszcze dobrać jakieś fajne głośniki na tył, które będa podpięte do wzmacniacza.

Jakie proponujecie, żeby nie spalić i żeby ładnie grało
JBL GTO6526
HERTZ ECX165

Czy może zostawić te pioneerki z tyłu, podpiąć pod wzmacniacz, a do przodu kupić zestaw z tweeterami np:
HERTZ ESK 165

Proszę jeszcze o opinie w sprawie tych głośników

Jak to wszystko kupię i podłącze to napisze jak wrażenia...

Pozdro
BziKu