E9 bujanie,niestabilny,skakanie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam corolle 91r. chackback xli.Od jakiegoś czasu podczas jazdy samochód zachowuje się nie stabilnie,buja się,szczególnie jest to widoczne gdy jadę wolno wtedy bardziej lewa strona samochodu unosi się do góry i do dołu,nieraz podczas jazdy czuje że jakby samochód przy jakiś skrętach dołach po prostu się buja,i kierownica wiadomo wtedy szaleje ale bez przesady. Ostatnio stoję na światłach i pierwszy raz tak się stało!!! lewa strona(tak mi się wydaje)na postoju! samochód zaczął skakać do góry i na dół i tak się powtarzało co jakieś 6-7sec dopóki nie zapaliło się zielone św. Po przejechaniu do następnych świateł już się to nie powtórzyło. Czułem się jak w samochodzie jakiegoś amerykańskiego rapera.
A więc oddałem samochód do warsztatu i zrobili diagnostykę,amortyzatory wyszły dobre i

wymienili następujące rzeczy:
1)końcówka drążka kierowniczego.
2)drążek kierowniczy
3)tuleja wahacza 2szt
4)łącznik stabilizatora
5)tuleja wahacza 2szt

6)zawieszenie kontrola
7)Geometria zawieszenia-regulacja zbieżności

I NADAL jak było tak jest!!! POMURZCIE,nie mam pojęcia co to jest?!?może silnik wpada w jakieś wibracje. Aha napisze jeszcze że(może coś pomorze)samochód mi gasł od jakiegoś czasu,na wolnych obrotach samochód wpadał w wibracje i gasł w warsztacie wymienili mi termostat i naregulowali jałowe obroty,od tego czasu nie gaśnie ale nieraz wpada w małe bądź większe wibracje ale rzadko.

sprawdz czy sie nie przypowietrza,wtedy może kutać motorem

możesz trochę jaśniej

czy nie łapie gdzieś lewego powietrza,niedokręcona opaska,przetarty przewód itp,jak zapalisz na zimnym silniku to pracuje równo?nie kopci na biało?

"czy nie łapie gdzieś lewego powietrza"czyli?
Znaczy z rury zawsze troche wylatuje ale nie kopci.A co do pracy silnika po zapaleniu praca jest równa no ale wpada czasem w wibracje i potrafi się wyłączyć.
O jaką opeskę chodzi?

załuż od filtra do pompy przeżroczysty przewód i zobacz czy nie lecą bańki z powietrzem,wykręć jeszcze elektrozawór z pompy,oczyść i zobacz czy za każdym razem działa jak podłączysz napięcie

Witaj.
A probowales sprawdzac kable do świec i swiece, moze jedna przestaje pracowac i jet taki efekt, u mnie kiedys ukruszył się izolator na swiecy i byly podobne objawy.

nie patrz na to co pisalem,nie zatrybiłem że my o benzynie,a ja o dieslu sorki