Omega 95r. MV6 z policji POMOC !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wczoraj stalem się wlaścicielem Opla Omegi B 1995r. 3.0 MV6 z pelnym wyposażeniem oprócz skóry. Jak się okazalo, Omesia jeździla w Policji (w Niemczech albo w Austrii). Z tego co powiedzial mechanik, ma wzmocniony silnik czyli ma większego kopa od zwylkego mv6 (odczówalne) . I chcialem zapytać czy ktoś wie coś na temat tych egzemplarzy które byly w policji? Szukalem w necie ale nie znalazlem. Każda informacja się przyda. Z góry dzięki i pozdrawiam !

Kiedyś oglądałem na RTL program o samochodach w polizei.
Z tego co pamiętam i zrozumiałem to taka omega ma ok 260 KM, ale nie wiem skąd tyle wzieli,

wizyta na hamowni prawdę Ci powie
ew. pobyt na LOB Party pozwoli zweryfikować na ile dobrze może jeździć ten egzemplarz

Zork prawdę piszę kolego, musisz się przejechać z kimś co ma seryjną MV6 a potem spróbować z mocniejszymi (jak dasz radę).
Sprawdź brif powinno tam być cos wpisane.

jezeli to niemiec, to w briefie bedziesz mial wypisane praktycznie wszystkie modyfikacje (przynajmniej ja tak mialem w Vectrze)

Cytat:
2006-05-10 00:51:17, Piterek_VU pisze:
jezeli to niemiec, to w briefie bedziesz mial wypisane praktycznie wszystkie modyfikacje (przynajmniej ja tak mialem w Vectrze)

potwierdzam, jako były użytkownik wzmocnionej ex-policyjnej A 3,0-24V

napewno zawiecha jest inna niż seryjna.

W TIS-ie jest wiele części z oznaczeniem tylko wersja specjalna tj. policyjna itp. tak, że różnica między seryjną a specjalną może być spora. Przede wszystkim przeniesienie napędu, zawiecha, hamulce, dodatkowe światło na dachu w kolorze niebieskim

Cytat:
2006-05-10 22:16:09, czacha pisze:
napewno zawiecha jest inna niż seryjna. W TIS-ie jest wiele części z oznaczeniem tylko wersja specjalna tj. policyjna itp. tak, że różnica między seryjną a specjalną może być spora. Przede wszystkim przeniesienie napędu, zawiecha, hamulce, dodatkowe światło na dachu w kolorze niebieskim

I napewno barwy policyjne pod grubą warstwą lakieru jaką masz teraz na aucie.

z tym światłem i lakierem - niekoniecznie... moja była z policji autostradowej i miała totalnie "cywilne" barwy. A lampa była na magnes i porysowała połowę dachu od pasażera

Witam, auto nie mialo żadnych barw ponieważ bylo w kryminale jako tajniacy. Po policji miala jeszcze paru wlaścicieli. Wedlog briefu ma 155kw czyli 210km jak normalna mv6. Może jest chip? No niewiem...

[ wiadomość edytowana przez: Gvs dnia 2006-05-11 18:26:51 ]