| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
raptor Omega B Nowy Sącz | 2006-04-27 20:47:14 Robiłem dzisiaj obowiązkowy przegląd techniczny omci. Wszystko wyszło pięknie ładnie, zapłaciłęm 163zł bo to z gazem. Zastanawiam się jednak, czy jezeli np miałbym złą zbieżność która wyszłaby na badaniu, czy wtedy diagnosta ma obowiązek ją ustawić w cenie badań (163zł), to samo dotyczy świateł.
Są to typowe usterki które w wiekszości wypadków załatwiamy regulacją, czyli nie wiążą sie z wymianą czegokolwiek. Napewno nie wymienią amorków, ale mysle ze zbieżność powinni skorygować "gratis". Macie jakieś doświadczenia z praktyki? ps. koła mam zbiezne o 0,2, czy to jest w normie według was? |
komandos42 DEADSOUL OMEGA Resko | 2006-05-10 20:41:18 Nie wiem jak u kolegów,ale u mnie za korektę świateł biorą12pln...zbieżności nie sprawdzają i nic na ten temat nie mówią...Widać co kraj to obyczaj... |
Evert Opel Omega A Caravan ... Świnoujście | 2006-05-11 19:37:38 Nie wiem jak gdzie indziej - zawsze mam na przeglądzie sprawdzaną zbieżność. Ale ustawienie to osobna sprawa i za to się płaci - od 60 zł - po ponad 80 za pełną diagnostykę komputerową z ustawieniem zbieżności. Ale warto to robić - przynajmniej opon nie drze i likwiduje nieprzyjemne drgania kierownicy - nie ma co oszczędzać |
kusy Czarna Bestia B Ostrołęka | 2006-05-11 23:48:55 A u mnie korygują światła na każdym przeglądzie (o ile są żle ustawione) za free i zbieżność na rolkach zawsze patrzą i mówią co i jak. |