Piszczą mi opony na zakrętach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam zaczynam sie niepokoić o moje zawieszenie. wczoraj byłem w trasie i z przerażeniem zauważyłem jak mi piszczą opony na zakrętach i mam wrażenie ,że zbiera mi oponę od wewnętrznej strony, czy to jest wina tulei na wahaczu, końcówek drążków czy też geometria kół. mam też wrażenie ,że przednie koła stoją mniej więcej tak / . chętnie poczekam na jakieś opinie w tym temacie.

Problem zbierzności. Ale żebu ją ustawić nie powinno się mieć luzów na drążkach

Witam
nie ma co czekać na opinie tylko trzeba wziąć lewarek auto w góre i zobaczyć czy nie ma luzów w zawieszeniu

Jak niema luzu, to tylko geometra. Ja tydzień temu zapłaciłem 50 zł i mam spokuj. Na polskich super gładkich drogach zbieżność trzeba ustawiać raz w roku

Z doswiadczenia wiem że najprawdopodobniej padają tuleje w wahaczu. Wkład metalwo gumowy wyciera się, wyrabia, robi luźny i może nawet wypaść z gniazda. Ja tak miałem to mi fajere wykręciło o jakieś 45 stopni!!! Gumy też zdarło Jak podniosłem auto to tuleje niemal wypadły!! Po wynmianie wszystkich sztuk (po 2 na stronę) jest OK

za szybko wchodzisz w zakrety!!
a tak na powanie to to co poprzednicy:]

Cytat:
2006-05-11 09:35:22, Stenkar pisze:
Witam zaczynam sie niepokoić o moje zawieszenie. wczoraj byłem w trasie i z przerażeniem zauważyłem jak mi piszczą opony na zakrętach i mam wrażenie ,że zbiera mi oponę od wewnętrznej strony, czy to jest wina tulei na wahaczu, końcówek drążków czy też geometria kół. mam też wrażenie ,że przednie koła stoją mniej więcej tak / . chętnie poczekam na jakieś opinie w tym temacie.

u mnie tez piszcza na zakrecie, ale tylko gdy skrecam w lewo,byłam u mechanika, wszystko ok, mozliwe,ze zbieznośc, a moze ma znaczenie to,ze jezdze na zimówkach jeszcze?

[ wiadomość edytowana przez: Diabelek dnia 2006-05-11 14:18:39 ]

No i okazało się że tuleje na wahaczach znowu do wymiany. żywotność ok 6000 km. Wychodzi na to ,że tuleje wymieniam częściej niż olej. ręce opadają

Cytat:
2006-05-11 14:17:25, Diabelek pisze:
a moze ma znaczenie to,ze jezdze na zimówkach jeszcze?

podejrzewam , ze spore