| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
booreck Omega B X25XE Choszczno | 2008-11-14 22:50:22 Witam,
ostatnio dochodze do wniosku ze w omedze jest wszystko spieprzone albo niestandardowe, bo czego nie dotkne to nie pasuje. w zwiazku z powyzszym moje pytanie jest takie czy jak kupie cos takiego: http://tnij.org/cc10 o glebokosci 152mm to mi wejdzie w ta nieprzemyslana na maxa miniwneke na miniradio razem z kablami? Bo wczesniej mialem kenfooda to wystawal 3cm i haczyl o skrzynie biegow przy przyspieszaniu bo sie wysuwal az wyrzucilem go przez okno ze zlosci. |
Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2008-11-15 13:28:57 U mnie w wersji z klimatronikiem,biegna jakies dwie gube wiazku kabli u gory.Wkladajac standartowe radio z kostka z tylu i tak jak u mnie z pudeleczkiem na filtr i bezpiecznikami,musisz delikatnie je "podwinac" do gory ,czyli wcisnac gdzies przed wlozeniem radia, aby przy jego wsuwaniu wszystkie ustrojstwa,wiazki znalazly sie nad nim...inaczej beda zabieraly miejsce z tylu i blokowaly dalsze wsuniecie. U kolegi montowalem raz przy pomocy sciagnietego panela klimatronika,dojscie niewielkie,ale drutem podciagnelismy kable. Co do Twojegu upatrzonego modelu radia....nie polecam.To nie gra,tak samo "jak nie jezdzi B " Montowalem ten sprzet w Bejcy. O podanej mocy zapomnij, dzwiek ostry,az uszy bola...w porownaniu do pionka. Z drugiej strony,podotykalem,pobawilem...to jest zabawka,a nie dobry sprzet do odsluchu. Pomecz sie jeszcze,jak wiekszosc ludzi w B dalo rade,uda sie i Tobie.Ja trzymam kciuki ![]() |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2008-11-15 14:34:18
A może montażysta jest nieprzemyślany??
Wnęka jest na radio 1din i takowe wchodzi, nie wiem gdzie tu jest nieprzemyślaność na maxa?? |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2008-11-15 22:20:34 ale dobrze prawi ze clariony nowe nie grają, te poniżej 1000zł to... |
Beny_2_5_TDS Opel OMEGA B Kielce | 2008-11-15 22:24:45 To dziwne, bo u mnie Clarion wszedł wraz z dorabianą kieszenią (1 cm był przez to dłuższy). Trzeba tylko dobrze ułożyć kable. U mnie wcisnąłem je z kostkami ISO pod grajka. Może inaczej jest przy klimatroniku. Poza tym co do Clariona, to trzeba dobrać odpowiednie głośniki, które przewyższają cenę samego, nawet "wypasionego" modelu. Na byle czym rzeczywiście może co najwyżej piskliwie pobrzdękać. Rozkład głośników i wytłumienie drzwi w omedze nadaje się najlepiej do przeciętnych rozświetlonych wsiowobębniaczy. Muszę przyznać, że miałem Clariona z poprzedniego auta i za chu.. nie pasował do omegi. Do tego auta wizualnie najlepiej pasuje oryginał lub stonowany grajek. Z podanego obrazka ten clarion jest dosyć ładny. Jeżeli nerwy ci nie pozwalają, zleć montaż komuś innemu. Być może powstał nieład z kablami. |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-11-15 23:32:36 Ja u siebie bez problemu wcisnalem DVD z naprawde magiczna iloscia okablowania z tylu - wejscia wyjscia + zlaczka do ipoda cale mnustwo cinczy i nie bylo wiekszego problemu a dodam ze sprzet ma jeszcze wysuwany monitor |
booreck Omega B X25XE Choszczno | 2008-11-17 10:16:09 no to raczej u mnie jest cos nie tak (klima manual). jak wpycham radio rozmiaru standardowego to nie idzie do konca bo tam jest kanal powietrzny plastikowy jak zajrze do srodka (kable chowam "pod" radio). mieszczą mi sie tam tylko radia krotkie, te ktore maja krotki tyl. oryginalnie radiocassette jakie tam bylo tez bylo krotkie. |