Niedokładny wskaznik paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam problem ze wskaźnikiem paliwa.Bardzo niedokładnie wskazuje poziom paliwa w baku.Paliwko potrafi się skończyć nawet w momencie, kiedy wskaźnik wskazuje 1/4 pojemności paliwa w zbiorniku. Czy to w tych autach norma czy cos jest skopane? Można temu jakoś zaradzić?

Norma ale nie przy 1/4 baku...

lekko niedokładny jest ale bez przesady, jego niedokładnosc to raczej wachania wskazan a nie błęde wskazania , mysle ze masz cos skopane,

Ja przestałem się przejmować swoim wskaźnikiem, bo jak policzyłem wg niego spalenie, to wyszło 14l... na szczęście nie było tak źle

Pierwszy raz słyszę,by wskaźnik w essim zawyżał ilość posiadanego paliwka w baku.Poczytaj posty wstecz bo tam ten problem był szeroko rozwinięty.Prawie każdemu wskaźnik zaniżał ilość paliwka.Ja na rezerwie tzn. na czerwonej kresce robię jeszcze kilkadziesiąt kilosów.Masz skopane coś-powinno być odwrotnie .A na twoim miejscu nie dopuszczałbym do całkowitego wyjeżdżania paliwka bo zatrzesz pompkę,a to koszta.
POZDRO

moze jakies kabelki ci nie lacza i bladzi wskaznik. ?!?
moj tez zaniża na czerwonym robie jakies 25-30km

ja tak tez mialem...ale wtedy mialem wgiety od dolu bak - poprzedni wlasciciel musial w cos ostro walnac i plywak gdzies tam sie zatrzymywal ..w sumie plywak tez byl trzasniety po wymianie baku i plywaka(niestety razem z pompka z tego co kojarze) wszystko gra