Wakuometr...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Nabyłem na allegro ostatnio wakuometr osoba sprzedająca pisała ze szybka do polerki itd, ale niestety bez podkladki pod gaźnik... Czy wie ktoś może jak taką wykonać albo skąd nabyc za niską kasę? Pozdrawiam

Blues_Elwood

a masz el'a czy elx'a...?
czy moze fl'a..?

tak czy siak w swojej podstawce wiercisz dziurke,
i robisz gwint (delikatnie zeby nie pekła) wkrecasz tam
taki sam krociec i juz..do tego wezyk i gotowe..
najlepiej zrobic ta dziurke od strony swiec...bo tamtedy pojdzie wezyk do srodka..

krociec wykrec gdzies na szrocie..

masz fla to kupujesz podstawke od ela i juz

Nie mam FL, EL, EL, ST... Niestety jeszcze 6 latek tylko do prawka, w tym czasie zbieram sobie części mało spotykane ... Dzięki jak bede w sklepie w częściami to moze wezme podkladke do EL... A wlasnie po ile tak chodzą?

To sie nazywa determinacja Z podkladkami sprawdz najpierw szroty tam dostaniesz za grosze

Lapek

hmm... Na szrotach są części do EL? Bo z tego co widzialem to FL BIS i czasem ST...

EDIT:

A tak w ogóle to po ile mogą chodzić na szrotach obrotomierze na stópce lumela? Bo na allegro malo jest i są drogie... Jak może bede po cos za jakis czas to pytne faceta i zapodam ile chce... Pozdro...

[ wiadomość edytowana przez: Blues_Elwood dnia 2006-01-20 23:39:51 ]

No u nas ostatnio jak bylem to 2/3 malce to byly Eleganty Obydwa po dzwonie, ale byly Co do obrotkow, to raczej na szrocie szansa wyskubania takiego jest bliska zeru NO ale to juz zalezy glownei od okolicy - moze Ci sie uda!

Lapek

Ewetualnie moze wcisne kit ze za drogo ze są tansze w Toruniu znam 2 szroty... Ale niestety zadko jezdze... Pozdro...

Cytat:
2006-01-20 23:14:04, Blues_Elwood pisze:
Nie mam FL, EL, EL, ST... Niestety jeszcze 6 latek tylko do prawka, w tym czasie zbieram sobie części mało spotykane ... Dzięki jak bede w sklepie w częściami to moze wezme podkladke do EL... A wlasnie po ile tak chodzą?

6 lat..noo to ładnie...czyli teraz masz 12..

Tiaa... Wakuometr który kupiłem ma taką rureczkę tam gdzie sie podpina węzyk i ją wyciagnalem czy musi ona tam byc?

No własnie po to podkładka pod gaźnik z wężykiem aż do waku zeby mozna było mierzyć podciśnienie.

Może narysuje:

Chodzi ten drucik zaznaczony na zdjeciu... Wyciągnalem go bo bylo zalutowane... I dziala jak się zassie to wskazówka idzie w góre...

[ wiadomość edytowana przez: Blues_Elwood dnia 2006-01-21 16:32:20 ]

słuchaj chłopcze o jaki ci dokładnie chodzi obrotomierz bo prawdopodobnie ja swojej MS2 sie pozbęde bo mam zegary z obrotomierzem i nie będzie mi potrzebny, nie powiem tobie dokładnie czy działa, bo jest włożony tak aby dziure zakrywał ale kumpel od którego kupiłem zetke mówi że działa tylko trzeba podłączyć, a wygląda tak

Ale pewnie drogo chcesz z 3 - 4 dychy to podstawa za takiego obrota... Popytam na szrocie jak bede...

EDIT:

Chodzi o MS2 ale spytam na szrocie jeszcze na 100%

Sory za banalne pytania ale jak odczepic tarcze od wskaźnika paliwa z licznika FL dodam ze są to jakieś nity wypachnac je czy co?

Aha z wakuometrem juz sobie poradzilem Dzięki za odpowiedzi...

[ wiadomość edytowana przez: Blues_Elwood dnia 2006-01-21 22:23:41 ]

[ wiadomość edytowana przez: Blues_Elwood dnia 2006-01-21 22:56:44 ]

Od jakich modeli fiata / lancii / alfy pochodzą te wakuometry?

Ten z lewej był montowany np. we Fiacie Ritmo.

Dzięki bardzo, a ten drugi?