Długo kręci jak nierozgrzanego wyłącze na LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam taki problemik, podejrzewam, że większość go ma:

Odpalam zimny samochód, np po nocy, zapala za bez problemu, rozrusznik ledwie zdąży zakręcić 2 razy.
Ale jak przełącze go na gaz i pchodzi na gazie i wyłacze go, a temperatura silnika nie osiągnie normalnej pracy to później żeby go odpalić, to trzeba troszke pokręcić.
Jeżeli wyłącze go na benzynie wszystko jest ok - przy odpalaniu ledwie słychac rozrusznik (zarówno zimni i gorący).
Jak silnik się porządnie rozgrzeje to i po gazie odpala w miare ok, choć gorzej niż na benzynie.

Podejrzewam, że powodem jest niewypalony gaz.

Czy ktoś ma jakiś sposób na coś takiego, bo czasem mnie wqurza jak kręce i kręce, a ten odpala jak traktor ?
Instalacja gazowa II gen. z kompem.

Pozdrawiam
BziKu

tak powodem jest nie wypalony gaz znajdujacy sie w parowniku ktory odrazu zalewa silnik.
ale powiem ze w moim essim bylo cacy oprocz temp po nizej -15' ale tak juz od zera moglem go spokojnie gasic na gazie i zaraz odpalac moze tobry byl parownik (jakis tani) lub jakos byl specyficznie ustawiony W ogole to mial tylko jedno ustawienie na ktorym chodzil dobrze kazde inne ustawienie zwiekszalo spalanie gazu i autatycznie slabiej chodzil.
Ale w toledo juz ten problem posiadam jak temp są ok 5' lub ponizej to juz lekki problem gdyz odpala tylko na gazie jak go zgasze odrazu to jak zapalam drugi raz idą dwie dawki paliwa i trzeba chwilke pokrecic

mam to samo co autor wątku.
powiedz/ napisz co i jak z pracą zimnego silnika na benie no i jaki masz motor

To norma w gazowcach
Zeby szybciej odpalil to gaz w podloge - pomaga

Cytat:
2006-05-14 22:08:53, Seba pisze:
To norma w gazowcach Zeby szybciej odpalil to gaz w podloge - pomaga

albo nie zostawiac na przelaczonym gazie

mam 1,6 16V

Generalnie na benie jak jest zimny to po odpaleniu chodzi ok, dojeżdżam do pierwszego skrzyżowania, sprzęgło i gaśnie. Wystarczy, że delikatnie złapie temperature i jest ok.

Zawsze zapalam na benie i jeżdżę na benie, aż wskazówka od temp wejdzie na białe pole, doiero przełączam na gaz.
A problemy z odpalaniem są do tąd, aż silnik się porządnie nagrzeje.