Problem z ciężarem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam następujący problem, jak zapakuje mi sie do mojego escorcika okolo 3 osob ( poj 1,3) to w momencie kiedy ruszam slychac dziwne trzeszczenie jakby metal o metal, jakies blaszki, sam nie wiem do konca jak to opisac. jak wjezdzam na wzniesienia to slychac, raz slychac raz nie slycac, i teraz pojawia sie tu moj problem, co to moze byc, jedni mowia ze w silniku, drudzy ze cos obciera... sam juz nie wiem, ja to slysze z prawego przedniego koła, jeśli by ktoś coś miał podobnego to prosze o info
Pozdrawiam

jak z tylu to wiem ze u mnie pod ciezarem to stuka rura od tlumika o tylną belke... ale zeby z przodu cos stukalo... moze kolo o nadkole obciera?? ale raczej nie jak metaliczny odglos...

z rurą miałem podobny problem bo tłumik był nieorginalny a własciwie końcówka, ale już się z nim uporałem mocniej podwieszona na gumie i stuknieta lekko w przód od razu to głuche walenie ustąpiło,
a ten dzwięk z przodu naprawde nie wiem co to może być (dzwięk podobny do cykania zegarka w maksymalnie szybkim tempie) idelikatnie metaliczny, może to głupi opis ale w miare odzwierciedla to co słysze w samochodzei jak jade z większa masą, raz cyka raznie cyka