MotoNews.pl

Mam zamiar kupic Argente...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wiec, mam zamiar zakupic Argente 2,5 D. Mam kilka pytan jesli chodzi o ten samochod. Po pierwsze czy silnik 2,5 D jest to ten sam silnik ktory byl wstawiany do ducato?
2. Dlaczego maska w tym akurat egzempalrzu posiada przetloczenie przez srodek?
3. Czy oplaca sie wziasc za 700zl ta Argente, silnik jest na chodzie, buda do pospawania w kilku miejscach, zbita lampa przednia, podloga w miare zdrowa, cala do malowania i poszpachlowania w kilku miejscach?
To tyle narazie, jak bede mial troche czasu to wrzuce kilka zdjec.
Ps. Macie gdzies moze schemat instalacji elektrycznej, bo planuje wymienic wszystkie przewody?

1. Tak
2. Silnik się nie mieści ? Przynajmniej tak jest w 131.
3. Musisz ocenić sam, jak silnik jest dobry, to niewiele ryzykujesz finansowo

bierz mało jest tych samochodów a ciekawe są

i ciekawe sa wydatki jak cos jeb... w tym silniku
ja bym nie bral
juz mialem stycznosc z wlascicielem takiej argi

pojezdzilem chwile argenta 2.5 diesel, elastycznosc fajna moc zadna 72 konie , wersja TD bylaby ciekawsza ze wzgledu na lepsza dynamike, za 700 zeta faktycznie niewielkie ryzyko a jak silnik padnie choc uwazam ze to najtrwalszy element argi diesla to swap na 2.8 TD z nowego ducato , 122 konie i nieprzebrane zasoby momentu obr w nadwoziu argi

jak jest do roboty to ja bym wolał taką lekko puknięta nie ma tragedi stan podobny do opisanej przez Ciebie chociaz ta raczej jest w lepszym stanie bo pamiętam że przed stłuczką była na allegro za 5000zł jako stan bdb więc zawiele się chyba nie zmieniło ale wypadało by obejżeć na żywo a pakowac się takiego diesla?? hmmm ale po co

Cytat:
2006-05-11 18:42:09, barakuda pisze:
jak jest do roboty to ja bym wolał taką lekko puknięta nie ma tragedi stan podobny do opisanej przez Ciebie chociaz ta raczej jest w lepszym stanie bo pamiętam że przed stłuczką była na allegro za 5000zł jako stan bdb więc zawiele się chyba nie zmieniło ale wypadało by obejżeć na żywo a pakowac się takiego diesla?? hmmm ale po co

tylko ta arga nie ma podłogi, podłużnice są popękane itd. tylko z wierzchu łądnie wygląda. nawet zespołu napędowego nikt nie chciał kupić pomimo iż była taka możliwość.

Cytat:
2006-05-11 21:59:08, tom_stm pisze:
tylko ta arga nie ma podłogi, podłużnice są popękane itd. tylko z wierzchu łądnie wygląda. nawet zespołu napędowego nikt nie chciał kupić pomimo iż była taka możliwość.

no to teraz już wiem czego nie ma na nią chętnych

czyli ogolnie nie pchac sie 2,5 D...moze i racja
Wiec szukam dalej czegos przyzwoitego. Zmienilem w sobote przewody w migomacie i teraz moge sobie spokojnie spawac, bo wczesniej to mi sie "zylki" grzaly. Jakbyscie mieli cos ciekawego na oku to dajcie linka, najlepiej jeszcze z okolic Krasnika
BTW, jakby ktos przy okazji byl fanem Trabanta to mam troche czesci do oddania badz sprzedania, posprzatalem garaz i troche sie tego uskladalo

A ja bym brał . Dizla jeszcze nie mialem...

Mówisz Bart, że 2.8 da rade tam upchnąć?