Czujnik temperatury

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy któryś z szanownych Kolegów mógłby sprawdzić jak mniej więcej wygląda, ile ma przewodów i jakie są ich kolory - wtyczka czujnika temperatury w komputerku pokładowym?
Chciałbym go uruchomić, ale na razie musze znac odpowiedzi na te pytania. Pozdrawiam.

Jutro dam ci zdjątko takiego złącza z Omegi A

Cytat:
2003-04-22 20:29:21, gieroy pisze:
Jutro dam ci zdjątko takiego złącza z Omegi A

Jesteś wielki ! Czekam z niecierpliwością...

Zgodnie z obietnicą podaję adres ze zdjęciem

termometr

Baaardzo dziękuję Teraz muszę tylko popatrzeć jak wygląda to umnie. Z tego co widzę, to kabelki są trzy Pozdrawiam.

Heva te zdjęcie przedstawia złącze czujnika w komorze silnika od tego złącza kable idą bezpośrednio na komputer ("pokładowy" oczywiście ) kabelki są dwa nie trzy. Jeden bolec jest "kodujący".

Heva tu masz linki do zdjęć dotyczących gdzie podłączony jest czujnik temperatury.

1
2
3

Nie wiem jak Ci dziękować Gieroy. Dużo mi pomogłeś - teraz powinienem poradzić sobie z problemem. A ten trzeci zacisk na wtyczce od czujnika to masa?

Ten trzeci to nie jest styk to kawałek plastiku, który zapobiega odwrotnemu połączeniu wtyku i gniazda.

Acha. Więc na 100% tylko dwa przewody. Jesteśmy w domku Wezmę parę czujników i popodłączam, może trafię na jakiś prawidłowy - hihihi. Dzięki jeszcze raz.

Witam
No nieźle ta sesja fotograficzna wyszła , mam jeszcze pytanko gdzie dokładnie zamontowany i w jaki sposób jest sam czujnik. Wiem że gdzieś w zderzaku ale dokładnie nie wiem a i jeszcze jak jest poprowadzona wiązka do niego?

Czujnik jest wpięty w lewej części zderzaka. Natomiast wiązka od komputera kończy się przy lewym reflekorze. Przy tym reflektorze jest otwór przez który przeprowadzony jest kabel z wtykiem od czujnika.

Cytat:
2003-04-25 10:51:00, gieroy pisze:
Czujnik jest wpięty w lewej części zderzaka. Natomiast wiązka od komputera kończy się przy lewym reflekorze. Przy tym reflektorze jest otwór przez który przeprowadzony jest kabel z wtykiem od czujnika.

Lewej znaczy od kierowcy ??? bo różnie można patrzeć

Dokładnie Seba.

Dzisiaj poszukam dokładnie u siebie.