Moze ktos wie jak odlaczyc pompe paliwa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam takie pytanko jezdze na gazie gdzies od roku ale denerwuje mnie odglos mielacej pompy paliwa przy jezdzie na gazie. Czy jest jakies automatyczne odciecie przy przelaczeniu na gaz?

Sa dwie szkoly jedna mowi odciac pompe druga nie odcinac. Widocznie tam gdzie zakladales instalke stosuja sie do szkoly nr 2

Odlaczyc mozna ale gdzie i jak w BMW to nie wiem

pozdr

Musisz załozyć przekaźnik na przewodzie który zasila pompę.
A sterowanie przekaźnika musisz wziąść np z elektrozaworu.
A i przekaźnik ma być NC

Godzinka miłej robótki i wszystko gra.

Mogę tylko zasugerować sposób jaki sam stosuję odkąd przekonałem się o wytrzymałości moich wtrysków nie chłodzonych krążącą w układzie beną (wbrew temu co sądziłem jeszcze niedawno)

Odszukaj w skrzynce bezpiecznikowej bezpiecznik pompy paliwowej (przynajmniej w omie oznaczony jako FI - Fuel Injection) - wyjmij i po sprawie.

Ponieważ skrzynkę mam dosłownie pod ręką akurat ten sposób u mnie się sprawdza i wyłącznika nie trzeba. Jeżeli jednak chcesz mieć full-automat to przekaźnik podpięty pod elektrozawór jak radzi Kisztan jest bardzo dobrym rozwiązaniem.

Dzieki chlopaki za rady i chyba skorzystam z tego przekaznika bo w moim samochodzie bezpiecznki mam pod maska, i musial bym z rana odpalic, otwierac maske i wyciagac bezpiecznik.Jeszcze raz wielkie dzieki

A pozniej podziekuj kolegą jak zaplacisz za wtryski

Cytat:
2005-05-18 19:55:03, iquest pisze:
A pozniej podziekuj kolegą jak zaplacisz za wtryski

Wiesz jak powiedział Thaniel, są 2 szkoły:

1. Nie odłanczasz pompy, ale musisz mieć ok 1/2 zbiornika paliwa,
bo przez cały czas paliwo krąży w obiegu i albo zapcha się filtr, albo zatrze pompa
(syf w starym paliwie, lub brak paliwa).
No i warto wspomnieć o tym ,że paliwo się nagrzewa na llistwi i dośc znacznie ubywa.

2. Odłanczas pompę - brak obiegu paliwa, które chłodzi pracujące wtryski, może je uszkodzić.
Ale skoro wtryski nie pracują to czy aby na pewno.

Mój są siad w Lanosi 1,4 nie ma odłanczanej pompy paliwa, a wtrysk i tak mu poleciał.
Ja mam zrobione na przekaźnik i nic się nie dzieje.

No własnie czy ktoś jeszcze ma odłączoną pompe paliwa przy jezdzie na lpg i jak mu sie wtryski i pompa sprawuje.Co na to użytkownicy-praktycy.Mam zamiar odłączyć pompe w GSI ATU

To czy później będa problemy z wtryskami to chyba w dużej mierze tez zalezy od producenta. Niektórzy jeźdzą ciągle na gazie, na wyłaczonej pompie a jak chcą to przełańczają na bene i jest super-może u ciebie tez by tak było. U reszty np. u mnie jak nie mam włączonej pompy przy jeździe na gazie to od razu mam problemy z wtryskami.

A ciebie Hasz jak denerwuje hałas pompy to wlej bene, bo szkoda potem bulić za nową pompe.

ps. ja u siebie podłączyłem ładny pstryczek(wyprowadziłem go ładnie) pod bezpiecznik od pompy paliwa i mogłem wyłączać pompe kiedy chciałem-po problemach z wtryskami wywaliłem tego pstryczka.

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2006-05-15 20:50:24 ]