Nakładanie czasu wtrysku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaka powinna być zależność w nakładaniu się czasów wtrysku Pb i LPG.
Czy jest jakaś reguła?
Czy powinno być 0.0 czyli nie powinny się nakładać?

Jeśli zrobisz 0,0 to najprawdopodobniej będziesz miał "dziure'.
Czas dobiera się indywidualnie do danego auta. Jest to czas podtrzymania pracy wtryskiwaczy po włączeniu zaworów gazowych. Po przełączeniu się na instalację gazową gaz zaczyna pokonywać drogę z reduktora poprzez mikser i dolot, przepustnicę aż do silnika. Potrzeba mu na pokonanie tej drogi trochę czasu. Ile? Zależy od danego auta. Sztuka w tym, żeby odłączyć wtryskiwacze dopiero jak gaz dotrze w pobliże miejsca w którym podawana jest benzyna.
Mało tego!
Ze względu na różne prędkości przepływu gazów przez silnik na postoju a inne podczas jazdy nigdy tego nie ustawisz perfekt i podczas przełączania na postoju jak i podczas jazdy. Albo ci się paliwa nałożą, albo będzie dziura. (dla nie-zainteresowanych dodam, że obserwacja dotyczy mojego auta). poprostu musisz zdecydować kiedy będziesz chciał przełączać.

Witam
Ja mam ustawione na 0,4 sekundy

Witam

Chciałem zapytać o regulację czasów nakładania sie paliw w emulatorze wtryskiwaczy LECHO E4 (tak on wygląda na stronie producenta, a na ostatnim zdjęciu na dole strony widać ten mały niebieski potencjometr do regulacji i obok czerwona diodę - obok białej wtyczki), a konkretniej o pozycje ustawiania potencjometru. Chodzi mi o to, że nie wiem w którą stronę kręcić, żeby przyspieszyć wyłączanie wtrysków, a w którą żeby opóźnić, bo z mrugania diodki którą on posiada nie mogę się połapać, a producent mnie olał jak go zapytałem .

Może ktoś z Was taki emulator posiada lub mial z nim do czynienia.
Prosiłbym o dokładne wytłumaczenie i szybką odpowiedź.

Pozdro

w lewo mało, w prawo dużo.
Zresztą sam sprawdź. Skręć w jedno skrajne położenie, zapal, przegazuj i patrz kiedy dioda zgaśnie. Potem skręć w drugie skrajne i ...... Czasy te są tak odległe, że nie będziesz miał wątpliwości.
Sztuka w tym, żeby znaleźć gdzieś pomiędzy Hi.