Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-11-12 22:36:59
Nie ma takiej omegi ![]() Nikt nie jest wróżką co Ci się dzieje, skoro nawet nie napisałeś skąd ten stuk się wydobywa - silnik, to trochę zbyt ogólnie... |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2007-12-03 19:16:00 tempomat (blad 92) nie powoduje zapalania kontrolki silnika, ani zadnych zmian w pracy calego samochodu. Blad ten oznacza po prostu ze nie masz wszystkich czesci niezbednych do dzialania tempomatu (czyli ze nie moze dzialac) i nic poza tym.
Moze jak ci zmieniali ten stozek czy cokolwiek to spieprzyli robote z opoznieniem rozrzadu lub wogole go przestawili? Jezeli nie wyswietla bledu 49 to swiece (ktorych nie pisales ze sprawdzales) i przekaznik od nich powinny byc ok... Jak chcesz miec pewnosc jakie masz bledy to sprawdz na spinacz. Jak nie wiesz jak to zglos sie do mnie na priv. Cos wykombinujemy w wolnej chwili. |
domel99 Omega B 2.5TDS Grójec | 2007-12-03 20:29:33 wlasnie sprawdzilem kody na spinacz i oto rezultaty
49. 64. 82. 92.to juz wiem ze tempomat 96. |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2007-12-03 21:34:52
49 - a jednak. Tu może leżeć sedno sprawy w ciezkim odpalaniu jednak...
łoj tutaj gorzej. Ja bym najpierw zalatwił sprawę świec i przekaźnika, a potem poszedł z tym do tego neiszczęsnego pompiarza, niech poprawi lub dokładniej się dowie co się tam schrzaniło. 64 to chyba ten kabelek...?
Tym się nie przejmuj nigdy.
A tym się zajmij jak rozwiązesz wszystkie wcześniejsze sprawy bez 92. Apropo 49 to najlepiej zrob wszystko sam - a zacznij od podmiany przekaznika wstepnego czasu grzania swiec. Moze on padl? U mnie kiedys to bylo tak: Pojawił mi sie błąd 49, ale odpalał normalnie. Kupiłem u Mariosa drugi przekaźnik. Zamontowałem to błąd znikł (ale różnicy nie było). Nagle po miesiącu czy 2 nowy przekaźnik zdechł kompletnie. Zamontowałem stary - mimo błędu udawało się bez problemu odpalic samochod. Jezdziłem na nim, ale w miedzyczasie zamówiłem kolejny. Błąd był cały czas. Ktoś doradził że może się toto palić przez złe świece. Wymieniłem sobie sam wszystkie na nowe - stare jak sprawdzałem - 3 grzały ok, a 3 wyraźnie słabiej. Po wymianie, na starym przekaźniku błąd znikł. W miedzyczasie przyszedł trzeci przekaźnik. Jeździłem na nim i błąd też się nie pojawił. Ostatecznie zamontowałem pierwszy a ten nowy mam niepotrzebny, na sprzedaż. Skoro sprawdzali świece i jak rozumiem wymienili te padniete chwilke wcześniej, to prawdopodobnie powinny być ok - dlatego polecam sprawdzanie przekaźnika. Jak jesteś w warszawie co jakis czas to zapraszam na bielany do mnie to Ci go sprzedam. Ew. moge wyslac poczta, ale to załatwiajmy przez telefon. |