3 punktowe pasy schroth ???????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam możliwość kupienia takowych pasów, ale nie są regulowane u góry - no i mam pytanko brać czy raczej sobie odpuścić ???????
A potrzebuje pilnie odpowiedzi

rozumiem, ze to sa szelki, które za fotelem się łączą? Jezeli tak to wszsytko zależy od ceny. Ja osobiście takich pasów nie lubie

daj lepszy opis tych pasów. Wydaje mi się że to są pasy mocowane do klatki bezpieczeństwa, zaraz za fotelami.
Jak są to pasy 3 punktowe, a więc te pasy za fotelem łączą sie z dwuch w jedno - jeden pas.
Chętnie bym takie przytulił

Ja jestem w posiadaniu takich pasow i jestem znich zadowolony bardzo jezeli masz w dostepnej cenie je do kupienia bo bierz warto. A jezeli nie bedziesz ich bral napiza jaki kolor jest tych pasow bo poszukuje drugiej pary do siebie zalezalo by mi na niebieskich z zoltymi napisami!!!

Jest komplecik za 120 zł i chyba wezme musze dać znać do wieczora , myśle że cena przystępna chyba ????

No i załatwione czekam teraz na przesyłke .
Są czarne, a tak przy okazji mam pytanko jak je założe to czy gliny mogą się czepić i jak je dobże zamontować, chodzi mi o górne mocowanie bo dolne to nie problem. Jak dobże mniemam to po ich założeniu nici z wożenia ludzi na tyle .

Kaplecik to znaczy dales za pas do kierowcy i dla pasarzera 120 zeta. Czy tylko dla kierowcy?

Dla kierowcy i pasażera. Teraz tylko musz skończyć naprawianie tapicerki w fotelu recaro

Cytat:
a tak przy okazji mam pytanko jak je założe to czy gliny mogą się czepić

Mogą. Jeśli pasy nie mają homologacji na ulicę, jak najbardziej mogą. Ale mnie się jeszcze nie czepili ani razu

Cytat:
i jak je dobże zamontować, chodzi mi o górne mocowanie bo dolne to nie problem.

Np. do dolnych mocowań tylnych pasów (ja tak mam). Niektorzy mocuja do górnych, ale IMO to troszke takie sobie, natomiast kategorycznie nie mocuj do dolnego punktu przednich pasów (i taki patent już widziałem).

Cytat:
Jak dobże mniemam to po ich założeniu nici z wożenia ludzi na tyle .

Dobrze mniemasz

K.Y.

Yakitaki dzięks

Dzisiaj odebrałem na poczcie pasy , i mam pytanko gdzie lepiej przykręcić mocowanie górne pasa: do górnego mocowania tylnych pasów, do mocowania zamka tylnej kanapy czy zrobić nowe mocowanie na pułce na osi fotela ????????? Z góry dzięki za porady .

jest sposób żeby wozic ludfzi z tyłu.
Musza tylko byc z napinaczami pasy.
Baaa nawet mam rysunek techniczny jak to zrobic - patent kolegi ;d
Wozisz 4 osoby a pasy z przodu to szelki

Ja mam takie szelki tylko ze z napinaczami. Rolke z napinaczem przykrecilem w mocowanie w tylnym slupku. Jesli kogos to interesuje to moge wrzucic fotki miejsc mocowan.
Niebiescy nigdy nic nie mowili choc kilka razy mialem kontrolki.

Cytat:
2003-04-23 08:25:57, KosteK pisze:
Ja mam takie szelki tylko ze z napinaczami. Rolke z napinaczem przykrecilem w mocowanie w tylnym slupku. Jesli kogos to interesuje to moge wrzucic fotki miejsc mocowan.
Niebiescy nigdy nic nie mowili choc kilka razy mialem kontrolki.

Dokładnie tak ja napisał KosteK, jest to chyba najlepszy sposób do zamontowania pasów 3 punktowych z napinaczami czyli do tylkiego słupka tam gdzie niektórzy mają pasy lub otwieranie(uchylanie) szybek Tak mają zrobone moi 2 koledzy : jeden startuje w kjs a drugu ma je normalnie założone do jazdy na co dzień no i ZERO problemów z policją, na przegladach i użytkowaniu na tylniej "kanapie"