MotoNews.pl

Sprzedam dwa oryginalne kołpaki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bo tyle pozostało mi po Espero.
Ktoś chętny??? Dodam, że mają dla mnie charakter sentymentalny, więc tanio ich nie puszczę

Ile kosztują. Ale tyż mam sentyment do kasy i za dużo jej nie dam.

Kiedyś jak byłem w Germanii piłem bardzo dobre piwo - Crombacher. Za to piwko oddam te dwa kołpaki . Powodzenia w szukaniu, bo od kilku lat nie mogłem go w Polsce kupić, aż ostatnio w jednym sklepie w Wawie mi się udało. I okazało się, że ten Crombacher to na prawdę pyszne piwko ( a bałem się, że to tylko wspomnienie mnie nakręcało)
Odbiór osobisty.

Tyskie ponad wszystkie. Wygrałem w konkursie 10 beczek po 5 litrów każda inwestując 70 zł i gram dalej

Z polskich też piję tylko Tyskie. Ale Crombacher to inna klasa. To nie jest piwo którym fajnie sie podchmielić - to jest piwo do smakowania.
Kiedyś w Wawie była tak aknajpa - Adler - na pl. Trzech Krzyży (może jeszcze jest, ale ostatnio nie mam czasu aby tam zajrzeć), otóż w tej knajpie można było napić się piwa z każdego zakątku świata, również z Japonii piwa z ryżu (nie ryzykowałem).

Wracając do tematu, co z tymi kołpakami ?

Cytat:
Crombacher

to nie pisze się przez Krombacher

Widać zbyt mało tego piwa wypiłem aby dobrze zapamiętać jego pisownię. Oczywiście pisze sie przez "K".

znalazłem dystrybutora ale jeszcze mi nie odpowiedzał gdzie mogę kupić te piwo

podpowiem - Blu City w Wawie - sklep z piwem obok Piotra i Pawła