Strzały w tłumik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam E34/520/M50/LPG.Co może być przyczyną detonacji w tłumiku przy gwałtownym dodaniu gazu?

A czy to aby na pewno strzał w tłumik? Podjedź na regulację gazu, bo możesz zniszczyć przepływkę.
Pozdrawiam

Potrafię odróżnić strzał w kolektorze od strzału w tłumiku.Po wystrzale na gazie rozwaliło mi klapke zabezpieczającą na kolektorze.Na pewno nie jest w tej chwili szczelna.Czy możliwe,aby silnik zasysał lewe powietrze do cylindrów,a to zapalało się dopiero za katalizatorem?

przyczyną strzxałów w wydech mogą być wypalone np. zawory lub źle ustawiony zapłon.

U mnie strzały objawiały sie doborem złej mieszanki, było za bogato.

mi tez kiedys strzelil w wydechu ale tylko raz

Cytat:
2005-08-18 17:37:41, Piola pisze:
Mam E34/520/M50/LPG.Co może być przyczyną detonacji w tłumiku przy gwałtownym dodaniu gazu?

Za bogata mieszanka. Było w Bondzie (007)

pozdr
Mariusz
e34 525i touring

Mi kichal bo mialem pekniety kolektor wydechowy

a pali ci na wszystkie gary, mi kiedys spadl 1 kabel i to samo mialem -na gazie trudniej sprawdzic niz na benzynie. przelacz na benz. 5min na obrotach i wykrecaj swiece az dojdziesz do zalanej

Sprawa w zasadzie zamknięta.Uszkodzone były dwie cewki(przebicie).Brak zapłonu na dwóch garach powodował strzały w tłumik aż doszło do wybuchu w kolektorze dolotowym.Przepływkę uratowała klapka p.wybuchowa na kolektorze(ta nomen omen do wymiany).Autko szyje jak nowe.Dzięki za posty!