Po wymianie krokowca wieszaja sie obroty co jest ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
juz wielokrotnie pisalem o moich problemach z odpalaniem na zimno i braku ssania wymienilem w koncu krokowca jest zdecydowana zmiana ale bez rewelacji...po zmianie sie przerazilem po odpaleniu obroty podskakiwaly do 3000obr i spadaly do 1100 i wieszal mi sie w okolicach 2400 z 5 sekund i spadaly do 1600...postanowilem zrobic reset kompa odlaczylem aku na 3h samochod ostygl zrobilem samoadaptacje i teraz wiesza mi sie na 2000 tak przez 3-5sekund (czasami dluzej) i na jalowym na benzynie mam 1100 a na gazie 1200 co to moze byc ?? reklamowac krokowca czy cos innego to jest ?? dziwne to jest jak podjezdzam do swiatel a on mi trzyma 2000 i po kazdej zmianie biegu tez mi sie wiesza...nalezy tez wspomniec ze po odpaleniu podskakuje do 1800 i spada w okolice 1000 no i juz nie mam problemow z odpalaniem na zimnym

no co nikt nic nie wie ?? ide odpiac czujnik predkosci moze pomoze

Jeśli po zmianie krokowca nie znikły problemy, to może nie jest to jego winą.
-potencjometr przepustnicy+przepustnica
-na lpg zapchany filtr i reduktor
-sprawdź filtr paliwa
-nasmaruj lekko krokowca (popychacz i dławicę i miejsce tarcia elementów)
-czy dokładnie sprawdziłeś VIN krokowców?

Cytat:
2006-05-19 15:24:50, surec pisze:
Jeśli po zmianie krokowca nie znikły problemy, to może nie jest to jego winą. -potencjometr przepustnicy+przepustnica -na lpg zapchany filtr i reduktor -sprawdź filtr paliwa -nasmaruj lekko krokowca (popychacz i dławicę i miejsce tarcia elementów) -czy dokładnie sprawdziłeś VIN krokowców?

krokowiec jest nowy i napewno pasuje do zeteca (jest to zamiennik) ale zamiennik krokowca ktorego numery odpowiadaja mojemu...
odlaczylem czyjnik predkosci pojazdu i tez nic....kazde dodanie gazu i wcisniecie sprzegla powoduje wzrost obrotow na 2tys przywieszenie sie ich i spadek do 1-1,2tys na gazie to samo

[ wiadomość edytowana przez: joker dnia 2006-05-19 18:50:45 ]