Uszczelka pod głowicą

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dopadło i mnie. .Ideą mojego posta nie jest opisywanie ile to kosztowało,ale metoda weryfikacji uszkodzenia. Zaczął znikać mi płyn od chłodnicy. Poza tym prawie nie było objawów.Silnik odpalał na dotyk,miał przyspieszenie.W pewnym momencie zaczął trochę nierówno pracować na wolnych obrotach.Objawy,jak przy padniętych przewodach WN, złej regulacji gazu itp.
Podjechałem do Moto-Kor na weryfikację.Mają tam od niedawna urządzonko firmy Wurth co się nazywa CO2 tester-ORSY 100.Polega to na sprawdzeniu składu chemicznego oparów w zboirniczku wyrównawczym.Jest to szklany cylinder z jakimś płynem,który zmienia kolor w zależności od składu chemicznego.Niby proste,ale jakże pomocne.Podejrzewam,że próby pomiary ciśnienie sprężania niewiele by dały.Uszczelka poleciała między kanałem wylotowym,kanałem wodnym

Cytat:
2006-05-22 07:59:30, JaRabbit pisze:
Dopadło i mnie. .Ideą mojego posta nie jest opisywanie ile to kosztowało,ale metoda weryfikacji uszkodzenia. Zaczął znikać mi płyn od chłodnicy. Poza tym prawie nie było objawów.Silnik odpalał na dotyk,miał przyspieszenie.W pewnym momencie zaczął trochę nierówno pracować na wolnych obrotach.Objawy,jak przy padniętych przewodach WN, złej regulacji gazu itp. Podjechałem do Moto-Kor na weryfikację.Mają tam od niedawna urządzonko firmy Wurth co się nazywa CO2 tester-ORSY 100.Polega to na sprawdzeniu składu chemicznego oparów w zboirniczku wyrównawczym.Jest to szklany cylinder z jakimś płynem,który zmienia kolor w zależności od składu chemicznego.Niby proste,ale jakże pomocne.Podejrzewam,że próby pomiary ciśnienie sprężania niewiele by dały.Uszczelka poleciała między kanałem wylotowym,kanałem wodnym

Już ci nawciskali kitu?
Uszczelka głowicy nigdzie nie oddziela kanału wylotowego i wodnego.
Uszczelka oddziela kanały wodne, olejowe i komory spalania (cylindry) więc ewentualnie masz przedmuchy z cylindrów do układu chłodzenia.

Cytat:
2006-05-22 09:15:54, Robert_S pisze:
.........więc ewentualnie masz przedmuchy z cylindrów do układu chłodzenia.

czyli to byłoby to

Cytat:
2006-05-22 09:15:54, Robert_S pisze:
..." Już ci nawciskali kitu? ..."

Odrobina wiedzy nigdy nie zaszkodzi ...świat idzie naprzód..technika i metody diagnozy także

Nie idź w zaparte Robercie bo możesz się letko czasem wyłożyć

Pozdrowionka !

Cytat:
2006-05-22 11:53:29, bogdan1 pisze:
Odrobina wiedzy nigdy nie zaszkodzi ...świat idzie naprzód..technika i metody diagnozy także Nie idź w zaparte Robercie bo możesz się letko czasem wyłożyć Pozdrowionka !

Heh masz rację, czasem mnie ponosi
Ale nie kwestionuje faktu, że posz ła uszczelka, lecz twierdzę, że w espero uszczelka ta nie uszczelnia połączenia między kanałem wodnym a kolektorem wydechowym