Nowa maszynka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!

Uprzejmie przedstawiam nowy sprzęt: Malec rocznik 1978.
Jest to sprzęt dziadka mojej żony, który to (sprzęt oczywiście) po długiej podróży po kraju wrócił do macierzy

Na razie stoi na powietrzu, ale lada dzień zjedzie pod ziemię w celu przechowania i odświerzenia

Jak na swoje lata wygląda całkiem nieźle - rdza gdzieniegdzie, parę drobnych felerów, ale dla upartego można jechać (gorzej z hamowaniem ).

Porobiłem trochę fotek: malec '78
(albo: http://www.lepek.fotopic.net/c964351.html )

Stan w zasadzie oryginalny - był robiony przód i lewy tylny błotnik, dorobiona elektryczna pomka spryskiwacza (ale "gumka" też działa) + dperele w silniku (do którego nie można się w tej chwili dostać, bo kluczyki są w posiadaniu tajemniczego pana, który malca dodtransportował - ale lada dzień będą).

Chwalę się, więc jedynie pozytywne komentarze mile widziane, chociaż wszystkie inne również oczekiwane

Wkrótce dobirę mu się do skóry i wnętrz - wtedy napiszę więcej.

Pozdrawiam
LPK

[ wiadomość edytowana przez: LPK dnia 2006-05-21 23:15:26 ]

taki jak mój tylko 650
przesliczny!! widac ze troche przeszedl i jst torche roboty ale swietna baza do remontu
w 1978 to chyba tylko piaskowe tufo wyjezdzaly z bielska

[ wiadomość edytowana przez: KrauzeR dnia 2006-05-21 23:48:13 ]

zgnilak troche, ale zycze powodzenia

Błotnik tylny prawy też był wymieniany, pas przedni nie ma otworów na znaczek. Przydało by się troche chromu, bo oryginalnie powinien być - wycieraczki, lusterko, tylny znaczek, zegar wyskalowany nieparzyście, starszy korek i kołpaki do których masz mocowania. Są za to ładne ramki reflektorów. Dobra baza do rekonstrukcji. Życze powodzenia i pozdrawiam!