| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sid666 VW T3 Westfalia Tarnobrzeg | 2006-05-08 00:08:44 Czesc. Z gory uprzedzam ze jestem laikiem, jednak chce Was prosic o porade.
Mam VW T-3 Westfalie, mieszkalny samochodzic z masa szafek, kuchnia etc. Planuje kupic kilka glosnikow, jednak nie zalezy mi na wielkiej mocy, popisowym umpa umpa itp. Poki co mam jakies (nie pamietam nazwy, ale to chyba cos typu no name) male glosniczki 50W w przednich drzwiach i komplet JVC chyba po 100W na srodku auta, po bokach. Postaram sie jutro rano sprawdzic i podac pelne dane. JVC sa uzywane i przy duzej glosnosci zaczynaja wariowac, przy normalnym odsluchu sobie radza. Radio to SONY 4x45W, modelu nie pamietam - podam jutro. Chcialem zapytac o przykladowy zestaw oparty na sprzecie niewyszukanym, tzn nie dla maniaka, a dla laika. Trudno mi okreslic budzet, bo jesli sie zapre to po prostu wezme to na raty
Prosze o pomoc i wyrozumialosc. |
Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2006-05-08 22:20:47 Podaj kwote jaka chcesz na to przeznaczyc ![]() |
arsen Car-Audio PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-05-08 22:58:57 ha bo jak maja grac głosniki JVC z taka plaga jak SONY??
a tak powaga to głosniki JVC ma cienizne ![]() |
sid666 VW T3 Westfalia Tarnobrzeg | 2006-05-09 00:26:41 kwota... tego sie balem.
prawda jest taka, ze jakakolwiek kwote bym teraz wymyslil i tak bede calosc musial brac na raty, ewentualnie kupowac po koleji kazdy "segment" myslalem ze radio wystarczy mi takie jakie jest, a jest pewnie przecietne, o ile nie slabe (SONY CDX-L360) ok, wiec liczylem to tak, ze glosniki 6x9 JBL za jakies 250 pln (np gto 936), na przod cos malego jak np JBL CS205 albo CS2104. Szczerze to nie myslalem nawet o tubie, bo to co teraz mam i tak gra dosc glosno ale widzialem tube JBL CT-300 720x351mm za 250 pln.. no i wzmacniacz... tak wiec same glosniki i tuba to juz 750, plus wzmacniacz i ewentualna wymiana radia. Podaje wszystko firmy JBL bo slyszalem jakies ich glosniki i gdzies wyczytalem ze to dobra firma. Podpieralem sie teraz oczywiscie allegro, bo nie mam pojecia o rynku car audio. Jak sie ustosunkowac do zestawow komponentowych? Sa tansze, ale nie mam pojecia co to wlasciwie jest. Np taki GTO 6506.. kosztuje 360 pln :/ Glupio mi pytac Was o porade bo widze jakie kwoty przeznaczacie na audio i jaka wiedza dysponujecie.. jakkolwiek, nie chce losowo kupowac glosnikow bo bedzie to glupsze niz zwrocenie sie do Was po pomoc. Dziekuje za odpowiedzi i czekam na dalsze ![]() |
arsen Car-Audio PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-05-09 10:57:20
haha moje car ałdjo w ładzie = 35zł i gra wery grejt no wpakuje jeszcze moze ze 30 zł na tylne głosniki a potem 100zł na radio(jvc) i tyle
w pugu moje ałdjo to wartosc około 300-500zł moze dojdzie jeszcze nowe radio to wzrosnie o jakies 200zł wiec kwoty wcale wysokie nie sa a granie przyzwoite ale moichy firm nikt nie lubi bo sa "nie wylansowane"
BM. JVC MA |
sid666 VW T3 Westfalia Tarnobrzeg | 2006-05-09 22:25:16 No wiec przyznam sie - na poczatek tanie przyzwoite granie, poki nie zarazilem sie audiofilia.
Szczerze, to lubie dobry dzwiek, ale polskie realia czasami wiaza kule u nogi... a ze moje auto ma 25 lat, mam wiele innych wydatkow.. chodzi wiec o takie dobranie glosnikow, tuby i wzmacniacza, zeby sie nie "gryzly". |
Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2006-05-10 12:40:12 A jakiej muzyki słuchasz?
Myslisz o JBL`u wiec wydaje mi sie ze techno... Jezeli tak to system przedni: PowerBass PB-BK6v.2 Black lub Sinuslive SL160 Z tweeterem Neo25s Wzmacniacz: Blaupunkt GTA 4 lub Monacor Carpower HPB-604 Subwoofer: PowerBass PBP-B12 BassBox w sktzyni BR
[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-05-10 12:59:14 ] |
sid666 VW T3 Westfalia Tarnobrzeg | 2006-05-10 14:41:22 Pisze o JBL bo slyszalem ze to dobra marka. Podobnie obil mi sie o uszy Magnat i Pioneer.
Slucham.. cos na styl rocka - Rage against the machine i podobne, czasami cos z metalu i duzo spokojniejszych rytmow jak Jose Gonzales; reggae, rytmy podobne Moby´emu czy apollo 440. Raczej nie techno i nie hiphop
To chyba ciezszy orzech do zgryzienia, niz gdybym napisal po prostu techniawa
Dzieki za dotychczasowe zainteresowanie. Wskakuje na forum po kilka razy na dzien z ciekawosci
|
Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2006-05-10 18:06:18
to zdecydowanie system przedni Sinusa... Lepiej sie sprawdza w rocku ![]() |
sid666 VW T3 Westfalia Tarnobrzeg | 2006-05-24 21:34:56 Przod: Black lub Sinuslive SL160 Z tweeterem Neo25s
Wzmacniacz: Blaupunkt GTA 4 Subwoofer: PowerBass PBP-B12 BassBox w sktzyni BR ok to co mi rozpisales to koszt ok 1200 pln. jakie radio do tego? bo jak zdazylem wyczytac w waszych postach, zaczynac nalezy od przodzu ![]() |