Problem 1,6 gli ambimex

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam problem z przerywaniem pracy silnika w czasie jazdy tzn objawia sie to szarpnieciem w czasie przyspieszania szarpniecie oczywiscie jest mocniejsze trwa to ulamek sekundy po czym znow pracuje normalnie. zachowuje sie tak samo na gazie jak i na benzynie.ponadto ostatno zauwazylem ze stalo mu sie cos z wolnymi obrotami tzn przy dojezdzaniu np do skrzyzowania obroty zostaja na ok 2000 utrzymuja sie przez dluzsza chwilke po czym bardzo powoli spadaja do normalnego 800. mial ktos moze takie problemy z gory dziekuje za odpowiedz oraz pozdrawiam

Znajdź kolege z którym podmienisz cewki i moduły.
Bo nówka kosztuje hohohoh, a po co płacić jak nie wiadomo czy to to. Najczęsciej siada jedna z cewek

[ wiadomość edytowana przez: Cyneq dnia 2006-07-06 17:28:54 ]

co do zmieniających się obrotów to przeczyść silniczek krokowy - potrafi się przyczinać.

ok thx zbliza sie weekend tak wiec bede mial troche czasu zeby hmm "pogrzebac" wlasnie wylazlem z pod auta strasznie cos mi brzegolilo kolo katalizatora wyposarzylem sie w opaski zeby posciagac oslony katalizatora a okazalo sie ze katalizator sie w srodku wykruszyl no i poszedl w kanal okazalo sie ze tylko jedna sekcja byla skruszona wydlubalem ja i smigam z polowa katalizatora zobaczymy jak sie bedzie jezdzic pozdrowienia oraz podziekowania za rady zaczne od krokowego wedlug opisu na stronie.zdam relacje i ew bede pytal w trakcie prac

a-ha prosze powiedzcie mi jeszcze czy to normalne w poldkach ze lubi sobie czasem porzadnie kichnac w gaznik?? mam tego poldka od kilku tyg dlatego tak pytam

Cyneq, nie zgodzę się, niedawno Bamilkowi działy się cuda i zgłębiliśmy wiedzę nt. cewek i modułów. Wg kilku osób "w temacie" /w tym ASO/ cewki raczej nie padają, jak już - to moduł. Kolega Bamilek miał ogromne kłopoty z nierównomierną pracą silnika przy przyspieszaniu, gubienie obrotów etc.; wymiana modułu uczyniła cuda.

W Polmozbycie Szczecin za cewki do Abi wołają 1000 zł, za moduł 300 zł. Oczywiste jest, że najwięcej korzystają na tym złomowiska, na których komplet można wyrwać już za 100 zł

w abimexie są bardzo ważne kable WN, oraz (oczym niektórzy nie pamiętają) dobre zmasowanie modułu. Oryginalnie moduł z cewkami jest mocowany aluminowymi nitami. Jak wiadomo aluminium się utlenia, i powstaje luz. Zacznij od dobrego umocowania modułu - radze.