MotoNews.pl

[sonata] elektryka - bezpieczniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
No i już mam poważniejszy problem
1) nadal nie działają mi przeciwmgielne tylne (nawet nie podświetla sie kontrolka na włączniku)
2) również nie działały mi długie (jako właczenie - działały tylko jako miganie)
3) teraz przestały mi działać w 100% światła krutkie i miganie

Co do punktu 2-3 podejzewam "włacznik" podkierowniczy - moze ktoś ma jakieś rozpiski "pająka", bezpieczników (Sonata 1991 Europa).

Powiem dodatkowo tak - w reflektorach H4 90/100W - wiec jak cos to moze być skopane coś przez przepalenie

Pozdrawiam i licze na pomoc.
Misio

Ewentualnie mam jeszcze dwie takie sprawy.

1) Szczególnie jak jest ciepło (gorąco) mam problem z domykaniem szyb elektrycznych (niewszystkich) - gdzie tu są ajkieś zabezpieczenia termiczne (i czy w ogóle są) - w przełączniku czy przy silniku, czy też jeszcze gdzieś indziej

2) Czasem, tylko jak jest silnik ciepły i na chwile wyłącze silnik i chce odpalić to słysze tylko jak pompa paliwa pracuje (nie kreci rozrusznikiem) - gdzie jest sterownie rozusznikiem (czyli że rozrusznik wie ze wcisnęło sie sprzęgło i jest odpowiednie ciśnienie w układzie paliwowym) w kompie? gdzieś coś innego?

Pozdrawiam i licze ze ktoś moze coś napisze
Misio

To se pisze fajny monolog
Posprawdzałem ciut co to moze być z tymi światłąmi - porospinałem wtyczki i popsikałem "eazycontact" czy jakoś tak i działa
Reszte elementów jak dorwe sie gdzieś do pradu bo przy okazji kilka innych rzeczy podłubie, a ja lubie robić te rzeczy z lutownicą